800 milliós turisztikai fejlesztés Gyopárosfürdőn, a gyerekeknek és a futóknak is kedveztek

by Polisor Bettina

Befejeződött az a több elemből álló turisztikai fejlesztéssorozat Orosházán, amelyre a Békés vármegyei település 820 millió forint uniós forrást fordíthatott – közölte az önkormányzat.

Befejeződött a 800 millió forintos turisztikai fejlesztéssorozat Orosházán

A csaknem 26 ezer lakosú város önkormányzata eredetileg 650 millió forintot nyert el az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán, majd kaptak 177 millió forint többlettámogatást, amelyből 172 millió a TOP-keret, 5 millió a hazai finanszírozás terhére érkezett – közölte Dávid Zoltán polgármester az MTI-vel.

Az összegből a városhoz tartozó Gyopárosfürdőn elkészült a tó körüli, 1200 méteres, rekortán burkolatú futókör, megújult a sétány, megépült az új játszótér a parkerdőben.

A Termál Kemping déli szomszédságában egy új épületegyüttest építettek, amely a gyalogos és kerékpáros turizmus fogadóállomásának szerepét tölti be.

Elkészült egy látványszökőkút is a fürdő bejárata mellett, és utolsó elemként a héten átadták az új, 600 négyzetméteres hajójátszóházat, amely korábban használaton kívüli körépület átalakításával és bővítésével jött létre.

A helyi Tourinform iroda adata szerint 2023-ban 62 914 vendégéjszakát regisztráltak Orosházán

Zajlanak a rekonstrukciós munkák a gyopárosfürdői strand épületében is, ahol évekkel korábban kiderült, hogy valószínűleg tervezési hibák miatt az élményfürdő rész tetőszerkezete életveszélyessé vált.

Az önkormányzat sokáig kereste a pályázati lehetőségeket, ám végül 190 millió forint fejlesztési hitel felvétele mellett döntöttek, hogy ki tudják javítani a tetőt. A tervek szerint június végén megnyitnák az épület ezen részét a fürdőzők előtt – közölte Bojtor István alpolgármester. 

Ha érdekelnek az orosházi Gyorpárosfürdőn hamarosan megrendezésre kerülő Mizújs Babám? fesztivál részletei, akkor olvasd el alábbi cikkünket:

A fürdők világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben