Akár több hónapos álomutakat is kipróbálhatunk ezen a tengerjárón

by Kassay Tamás

Leggyakrabban 1-2 hetes hajóútra szoktak menni a tengerjárók szerelmesei, 2024-től viszont új kalandokat is kipróbálhatnak, ugyanis extra hosszú hajós utazások is bekerültek az Azamara kínálatába. A Tengerjáró tájékoztatása szerint 2024 és 2025 igazán izgalmas évnek ígérkezik a hajós utak tekintetében, mert új, meghosszabbított utakra is benevezhetnek az érdeklődők.

Az eddig kisebb utakat szervező Azamara most nagy dobással rukkol elő: 11 Grand Voyage utat indítanak mind az 5 kontinenst érintve. A körutazások 35-70 éjszakásak, tehát nem kiruccanásokat ígérnek, hanem szinte expedíciónak beillő luxus vakációkat.

Új úti célok és szolgáltatások az Azamara hajóinak fedélzetén

A Grand Voyages nemcsak az utazások hosszában tér el az eddigi Azamara-kínálattól. Ezek a tengerjáró körutak abban is újat nyújtanak, hogy a kikötőkben több időt kapnak az utasok kikapcsolódni, felfedezni a helyi érdekességeket, ezen kívül más prémium szolgáltatásokat is kínálnak. Az utasok kapnak egy 1200 dolláros keretet fakultatív programokra, amiből helyi kirándulásokat vagy más szolgáltatásokat is kérhetnek. Így az utazók nemcsak a tengerről láthatják az egzotikus vidékeket, hanem a fedélzetet elhagyva akár 1-2 napig is felfedezhetik a környező tájat, megismerhetik a helyi kultúrát vagy akár több településre is eljuthatnak. Aki például a japán szigetek között hajózik, megnézheti a rizsföldeket vagy egy tasmániai kikötésnél bejárhatja a közeli nemzeti parkokat. A vendégek a kirándulásokról visszatérve pedig élvezhetik a hajó minden kényelmét és kényeztető szolgáltatását.

„Az elmúlt években sok utasunk fizetett be egymás után két körutazásra. A hosszú utak iránti igényre reagálva hoztuk létre a Grand Voyages útjainkat, ezzel ösztönözzük az utazókat, hogy bátran válasszanak messzebbi úti célokat és ismerjék meg jobban a világunk gazdag kultúráit, mélyüljenek el a kulináris élvezetekben és tapasztalják meg a helyi hagyományokat. Hajóink az utasok otthona lesz pár hétre, amit az igazi otthonuktól távol töltenek, mindegy hogy Dél-Afrikából Portugáliába vagy Japánból Görögországba hajóznak.“

– számolt be Carol Cabezas, az Azamara elnöke a Tengerjárónak.

2024-ben és 2025-ben a következő Grand Voyages utakra foglalhatunk az Azamara kínálatából:

 • 37 napos út Dél-Afrikából Portugáliába 2024. február 8-tól az Azamara Pursuittal
 • 41 napos út Japánból Görögországba 2024. április 18-tól az Azamara Journey-n
 • 35 napos Europe Grand Voyage (európai körutazás) 2024. május 18-tól az Azamara Questen
 • 46 napos út Dániából Spanyolországba 2024. augusztus 11-től az Azamara Onwardon
 • 59 napos út Norvégiából Olaszországba 2024. augusztus 12-től az Azamara Questen
 • 62 napos út Velencéből Fokvárosba 2024. október 19-től az Azamara Questen
 • 70 napos út Görögországból Ausztráliába 2024. október 26-tól az Azamara Pursuiton
 • 62 napos út Új-Zélandból Japánba 2025. február 3-tól az Azamara Pursuiton
 • 69 napos út Japánból Görögországba 2025. április 6-tól az Azamara Pursuiton
 • 61 napos út Dél-Afrikából Olaszországba 2025. február 9-től az Azamara Questen
 • 39 napos út Kanadából az Egyesült Királyságba 2025. augusztus 5-től az Azamara Questen

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben