börtön házasság előtti szex Indonézia

Börtön fog járni a házasság előtti szexért Indonéziában. Ha nem vagy házas, légy óvatos!

by Kassay Tamás

Indonézia felülvizsgálta a büntető törvénykönyvet és várhatóan december 15-én megszavazza, hogy a házasságon kívüli szex büntethetővé váljon az egzotikus országban. A javaslat szerint akár 1 évig terjedő börtönnel sújthatják az intim együttlétet. A törvény a külföldi turistákra is vonatkozik – írja a Reuters értesülései alapján az MTI.

Nem csak a házasság előtti és azon kívüli szexet fogják büntetni Indonéziában.

börtön házasság előtti szex Indonézia
A turizmus aktuális híreiért csatlakozz csoportunkhoz, ne maradj le semmiről!

Büntethetővé válik és tilos lesz az indonéz elnök, valamint az állami intézmények megsértése (ez eléggé gumiszabálynak tűnik és ne akarja senki megtudni, pontosan mit takar) vagy az indonéz állami ideológiával ellenkező vélemény kinyilvánítása is (remélem nem olvassák el ezt a cikkemet).

Az évtizedek óta készülő büntető törvénykönyv egy korábbi változatát (ami többek között a szólásszabadságot és az erkölcsöt is szabályozta volna) már 2019-ben el akarták fogadni, de akkor az országos tiltakozás hatására végül elnapolták. A Reuters úgy értesült, hogy most viszont sikerrel át fog menni a törvényhozáson a szigorítás.

„Büszkék vagyunk arra, hogy olyan büntető törvénykönyvünk van, amely összhangban van az indonéz értékekkel.”

– nyilatkozta Edward Omar Sharif Hiariej, Indonézia igazságügyi miniszterhelyettese a Reutersnek.

A törvénykönyv módosítása hatalmas visszalépést jelentene az indonéziai demokrácia számára

– mondta Andreas Harsono, a Human Rights Watch munkatársa.

Ha elfogadják, az új, házasság előtti szexuális kapcsolatot büntető törvénykönyv nemcsak az indonézekre, de az országba látogató a külföldiekre is érvényes lesz.

börtön házasság előtti szex Indonézia
A turizmus aktuális híreiért csatlakozz csoportunkhoz, ne maradj le semmiről!

A november 24-én benyújtott törvénytervezet változtatásai között szerepel, hogy a halálbüntetést életfogytiglanra lehet váltani tíz év jó magaviselet után, a nemi erőszak kivételével büntethetővé válik az abortusz, és szabadságvesztéssel büntetik a „fekete mágia” tevékenységét is, – jelentsen ez is akármit.

Az elnök megsértéséről csak az elnök saját maga tehet bejelentést, és legfeljebb 3 év börtön adható az elkövetőnek.

A házasságon kívüli szexről szintén nem mindenki tehet majd bejelentést, csak például a közeli hozzátartozók.nem világos, hogy ilyen formában a külföldiekre hogyan kívánják érvényesíteni a törvényt, mindenesetre érdemes felszerelkezni házassági anyakönyvi kivonattal, illetve annak angol fordításával, és nem árt, ha gyűrűt is viselnek a felek. Könnyen lehet, hogy ezek hiányában nem kapnak közös szobát egy szálláshelyen – a szerk.

Spabook vélemény: Indonézia leginkább Bali szigetéről híres, amely afféle állam az államban jelleggel működik, buddhista vallást gyakorol a nagy többség, és minden turisták álma. Indonézia ugyanakkor óriási ország, 280 milliós fős lakossága és 1.919.400 km2 területe önmagáért beszél. Amit sokan nem tudnak, hogy

Indonézia a világ legnagyobb muszlim lakosságával rendelkező országa, a lakosság 88%-a iszlám hitű.

Az indonéz kormány egyébiránt 7 vallást ismer el hivatalosan: iszlám, protestáns keresztény, katolikus keresztény, buddhista, konfucionista, hinduizmus, bahái. Az elismert vallási irányzatok mellett összesen 245 el nem ismert vallási csoport van az országban. Az ateizmus, istenkáromlás és az agnoszticizmus minden formája törvénytelennek számít.

Eddig is durván cenzúrázták a televízióban megjelenő tartalmakat, akár Disney rajzfilmekből is vágtak ki jeleneteket, mondván hogy egy nőnemű halacskán nincs melltartó az Arielben, és egyéb ehhez hasonló jelenségek. Úgy tűnik, hogy a radikálisabb gondolkodás felerősödik és ez veszélybe sodorja az amúgy nem túl gazdag ország felzárkózási lehetőségeit. Az eddigi turistaközpontok Bali térségében várhatóan továbbra is a megszokott módon fognak működni, de a kevésbé frekventált helyeken elkerülhetetlenné válik az átlagosnál megfontoltabb utazás.

További érdekességeket tudhatsz meg Indonéziáról egy ott élő magyar egyetemistával készített interjúmból.

Ha szeretnél elutazni Indonéziába, akkor a linken rengeteg szálláslehetőségből és repülőjegyből választhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben