Horvátország: visszatérnek a fesztiválok, rengeteg élményben lehet részünk idén

by Kassay Tamás

A horvátországi fesztiválszezon hamarosan kezdődik, jelentették be az ország képviselői Budapesten a Malomudvarbeli Mango Cafeban egy sajtórendezvényen.

Két év szünet után visszatérnek Horvátországba az olyan nagy kaliberű fesztiválok, mint

  • a zágrábi IN Music Festival (június 20.-23.),
  • a pulai Music Weight (június 30.-július 6.)
  • a spliti Ultra Europe Fesztivál (július 8.-10.),
  • a Dimensions (szeptember 1.-5.),
  • az Outlook. fesztivál (július 28.-augusztus 2.) Šibenikben,
  • a Hideout (július 3-7.)
  • és még egy sor más Horvátország leghíresebb fesztiválhelyszínén, a Zrćeben.

Az Ultra Europe ultra nagyot szól mindig, ugyanis olyan világsztárok zenéltek már a színpadán, mint Tiësto, Martin Garrix, Amelie Lens, Nina Kraviz, Marshmello, Armin van Buuren, Afrojack.

Horvátországban első alkalommal kerül megrendezésre a Secret projects keretében a Pula Music Weight (június 30.-július 6.), amelyre több mint 100.000 látogatót várnak.

Ivana Herceg, a magyarországi képviselet igazgatója a nagy zenei fesztiválok mellett bemutatta a Dubrovniki Nyári Fesztivált, a Šibeniki Nemzetközi Gyermekfesztivált, a Kaproncai Reneszánsz Fesztivált, a Varasd-i Špancirfestet és több más rendezvényt.

Kerényi Botond, a Festival Travel International turisztikai vezetője bemutatta az iroda portfólióját, különös tekintettel a horvátországi és környékbeli fesztiválokra. Kiemelt desztinációjuk Pag szigete, ahol a saját szervezésű Beachattack rendezvényükön felül, a Zrce Beachen elérhető eseményeket is programozza az iroda. A fesztiválok elérhetők jegyként és utazási csomagként is kínálatukból. A cég kiemelt eléréssel bír az utazni vágyó fiatal felnőttek szegmensben, melynek alapjait az évtizedes hagyománnyal bíró Snowattack-el alapozták meg.

Horvátország fesztiválok 2022

A közelgő események prezentálásán felül a résztvevők tájékoztatást kaptak a horvátországi közúti, vasúti és légi utazás lehetőségeiről, az aktuális horvátországi COVID intézkedésekről; információt kaptak a Pelješac híd nyár folyamán történő megnyitásáról és az euró horvátországi bevezetéséről (2023. január 1-től).

Az eseményen megtudhattuk, hogy 2022 első 5 hónapjában a magyarok közel 150 000 vendégéjszakát töltöttel el Horvátországban, ami 316%-os növekedés a tavalyi évhez képest. Ez mondjuk nem meglepő, hiszen épp földbe volt állva a turizmus, ami viszont mindenképp figyelemre méltó, hogy ez a vendégéjszaka szám mindössze 3%-kal alacsonyabb a 2019-es rekordévhez képest.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben