jóga foglalások fenntarthatóság turizmus címszavai 2022

Jóga foglalások, technológia és fenntarthatóság: a turizmus címszavai 2022-ben

by Kassay Tamás

Ian Bell, az RSM UK utazási vezetője és Tim Robinson, az RSM UK utazási szakértője fogalmazta meg azokat az utazási trendeket, amelyek 2022-ben várhatóan meghatározóak lesznek.

Jóga utazási foglalások – de nem jóga táborok

A koronavírus járvány okozta kiszámíthatatlanságok miatt extrém módon felértékelődött a rugalmasság. Az utazási irodák, ügynökségek és a szálláshely üzemeltetők nagyobb rugalmasságot kell, hogy beépítsenek a foglalási lehetőségekbe, hogy elnyerjék a fogyasztók bizalmát, egyúttal elkerüljék, hogy a késői foglalások kiszámíthatatlanságától függjenek. A folyamatos bizonytalanság miatt korábban nem használt megkülönböztető szolgáltatási elemekkel lehet megnyerni az utazókat:

  • rugalmas előleg opciók,
  • foglalások könnyű megváltoztathatósága,
  • tesztelési követelményekkel és
  • utazási korlátozásokkal kapcsolatos segítségnyújtás

A foglalásokkal kapcsolatban elvárás, hogy olyan rugalmasak legyenek, mint a jóga pozíciókat variálni képes jógik teste.

A megfelelő munkaerő

A kormányzati támogatások ellenére a világjárvány miatt az ágazatból sokéves tehetség veszett ki. A piac újranyitásával megindult a versenyfutás a tehetségekért, hiszen a vállalkozások igyekeznek pótolni a kieső személyzetet, ami nem egyszerű, mert sokan fordítottak hátat a turizmusnak. Ugyanakkor, a folyamatosan növekvő árszínvonal mellett a vendégek jogos igénye, hogy hozzáértő szakemberek biztosítsák a kikapcsolódásukat. Ördögi kör ez, mert az utazási nehézségek miatt a kapacitások még messze nincsenek kihasználva, mégis meg kellene tudni fizetni a jó munkaerőt. A vonzerő érdekében kulcsfontosságú lesz a rugalmas munkarend, a gyakornoki képzés, a képzési programok és a távmunka lehetősége.

Kiemelnék még valamit, a mentorálás fontosságát. Felbecsülhetetlen pozitív hatása van, ráadásul hosszú távon.

A kevesebb több

A folyamatos piaci bizonytalanság mellett történő nyitás várhatóan sok üzemeltető esetében azt jelenti, hogy a kapacitások csak részlegesen épülnek újra, hogy csökkentsék ezzel a lefelé irányuló kockázatot, illetve, mert nem találnak elegendő munkaerőt. A vállalkozások így a hűséges ügyfélkörükre összpontosíthatnak első körben, mert velük is meg tudják tölteni a helyeket.

Foglalni vagy nem foglalni

A turisták folyamatosan várják az utazási korlátozások és tesztelési követelmények legújabb lépéseit és mérlegelik a lehetőségeiket. Ez valószínűleg továbbra is rövidebb átfutási időkhöz vezet, ami az utazási vállalkozások számára azt jelenti, hogy a pénzforgalmi likviditás relatív alacsony szinten marad, nem igen számíthatnak 6-9 hónappal korábban befizetett utakra és megvásárolt jegyekre.

Bátraké a jövő

Valakinek a vesztesége mindig valakinek a nyeresége. A tőkeerős, illetve más módon jól finanszírozott és bátor üzemeltetők ki fogják tudni használni a piaci konszolidáció lehetőségeit, és a fellendülés előnyeit, amikor az bekövetkezik. Aki résen van és képes erőforrásokat megmozgatni, nagyot nyerhet a következő években.

Fenntarthatóság a COP26 fényében

A COP26 után az éghajlati kockázatok és a fenntarthatóság témaköre nagyobb hangsúlyt kapott. A fogyasztók egyre inkább tudatosítják magukban a saját karbonlábnyomukkal kapcsolatos felelősségüket. A szolgáltatók számára új feladat, hogy bemutassák, ők miként járulnak hozzá a fenntarthatósághoz. Ezek a stratégiák egyre inkább részei lesznek a mindennapi marketingnek is.

Technológiai, innováció, informatika a turizmusban

A Covid a legtöbb vállalkozásban azonnali igényt támasztott a technológiai innovációra, például a távmunkán keresztül, eközben a fogyasztók megkövetelik, hogy az összes legfrissebb információ elérhető legyen és a turisztikai kínálatban is naprakészen megjelenjen. Legyenek előrejelző technológiák a váratlan helyzetek kezelésére, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak.

Az utazás világának precíz híreiért csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben