kinyithatnak teraszok nyitása Magyarország

Ekkor nyithatnak a teraszok Magyarországon

by Waterfan

A miniszterelnök néhány perccel ezelőtt videoüzenetben beszélt arról, hogy a teraszok nyitása Magyarországon mikor lesz lehetséges. Ezzel együtt eltörlik a vendéglátóhelyeket terhelő úgynevezett teraszdíjat is.

Érdekelnek az utazós hírek? Szeretettel vár a Turizmus hírek Facebook csoport!

A videóban az hangzott el, hogy:

A kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott emberben határozta meg, ha ezt elérjük, és reményeim szerint ez következő hét közepén, szerdán – csütörtökön ez meglehet, akkor kinyithatnak a teraszok. Ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját. És, hogy a vendéglátósoknak is könnyebb legyen, ezért az őket terhelő teraszdíjat eltöröljük.

Az elhangzottak alapján tehát április 21-22 napjai körül számíthatunk arra, hogy hosszú idő után először, újra, be-, pontosabban kiülhessünk valahová. Frissítés: ez a cikk április 14-én jelent meg, 22-én új, friss hírek érkeztek.

3,5 millió beoltott esetén kinyithatnak a teraszok, a szálláshelyek, szállodák nyitása 4 millió beoltott után lehetséges

Szlovákia más utat választott, mert bár ott már hétfőn nyithatnak az üzletek és szállodák, de a szállodák éttermei viszont nem. Ráadásul nagyon szigorú szabályok szerint lehet csak működni:

  • az üzletekbe való belépéshez, illetve az istentiszteleten való részvételhez negatív Covid-teszttel kell rendelkezni, továbbá 15 négyzetméternyi területen legfeljebb 1 ember tartózkodhat.
  • hasonló feltételek vonatkoznak a múzeumok, a könyvtárak és a szállodák egységeire is, a szlovák hotelek ugyanakkor továbbra sem nyithatják meg éttermeiket.

Érdekelnek az utazós hírek? Szeretettel vár a Turizmus hírek Facebook csoport!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben