szombaton nyitnak teraszok terasz nyitás kijárási tilalom este 11

Szombaton nyitnak a teraszok, este 11-re tolódik a kijárási tilalom kezdete

by Waterfan

Megérkezett a teraszok nyitásáról szóló bejelentés a mai Kormányinfón. Ahogyan azt 2 napja jósoltam, szombatra csúszik a teraszok nyitása, de ezzel a hétvége olyan hangulatban telhet, amilyenre utoljára tavaly októberben volt példa.

Szombaton nyitnak a teraszok, később kezdődik a kijárási tilalom

Korábban már döntött a kormány arról, hogy az újraindítás egyes lépéseit az oltottság szintjének megfelelően teszi meg, beleértve a turizmus újraindítását is. A következő lazítás a 3,5 millió oltottnál fog bekövetkezni.

„Most azt elég jelentős biztonsággal mondhatjuk, hogy ezt a hétvégén, valószínűleg már holnap, a pénteki napon el fogjuk érni. Ebből az következik, hogy holnap a belügyminiszter úr fogja ezt határozattal megállapítani. […] és az ezt követő napon, tehát mai tudásunk szerint biztosan mondhatjuk, hogy szombaton a teraszok megnyithatnak. […]

fél 10-ig lehetnek nyitva este, ahogyan az üzletek is és 11 órára módosul a kijárási tilalom kezdete.

– jelentette be Gulyás Gergely.

Spabook vélemény: Egyetértek a Balázs utazik bloggerével, aki a hír nyomán ezt a kommentet fűzte a jelen cikkhez: Szerintem az egyéni felelősségünk most nagyon fontos. Magunkért és másokért. Ha veszélyeztetett valaki és nincs beoltva, vagy még nem telt el megfelelő idő a vakcina beadása óta, vagy túl sokan vannak egy adott teraszon, akkor várjunk kicsit a fröccsözéssel. Mindannyian várjuk már az önfeledt pillanatokat, de inkább bevállalom, hogy most egy kicsit gyötrelmesebb azért, hogy később szuper legyen, szemben azzal, mint hogy most egy picit jó, aztán pár hét/hónap múlva kezdjük elölről az egészet.

A szállodák, éttermek újranyitása 4 millió oltás után lehetséges, az alábbi feltételekkel:

Amennyiben az oltási ütem a továbbiakban is naponta 50000 körül alakul, úgy a 3,5 milliós határ elérését követően további 10 nap szükséges ahhoz, hogy a 4 milliós határt elérjük. Jelen állás szerint véleményem szerint ez május 1-5 között fog megtörténni.

Részletekkel ebben a korábbi cikkben foglalkoztunk, lesznek olyan létesítmények, ahová kell védettségi igazolvány, míg máshová nem. Például az éttermekbe nem fog kelleni. Gulyás Gergely a mai Kormányinfón arra a kérdésre, hogy 4 millió beoltottnál a védettségi igazolvánnyal lehetséges lesz-e a színházak, mozik, múzeumok újranyitása, ahogy ezt április 9-én Orbán Viktor jelezte, azt felelte, hogy erről a miniszterelnök fog tájékoztatást adni a következő napokban.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.
Amennyiben hasznosnak és alaposnak találod az oldal híreit, és módodban áll, köszönöm, ha támogatod a működését.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben