teraszok nyitása fürdők szállodák újranyitása színházak, mozik

Csúszik a teraszok nyitása, viszont megvan, mikor nyithatnak a fürdők, szállodák, színházak, mozik

by Kassay Tamás

Ahogyan április 14-én a miniszterelnök bejelentette, 3,5 millió beoltottnál kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, és újabb újraindítási lépések is várhatóak. Orbán Viktor aznap a videóban április 21-22-re jósolta a teraszok nyitásának napját, de ez most úgy tűnik, nem fog teljesülni, a várakozáshoz képest csúszhat a teraszok megnyitásának első lehetséges napja. Frissítés: ez a cikk április 20-án jelent meg, 22-én új, friss hírek érkeztek.

A kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott emberben határozta meg, ha ezt elérjük, és reményeim szerint ez következő hét közepén, szerdán – csütörtökön ez meglehet, akkor kinyithatnak a teraszok.

– mondta Orbán Viktor április 14-én

Hétfőn 50627 oltást adtak be, ami a korábbi, átlagos napi 70000 oltástól némileg elmarad, a csúcson pedig voltak napok, amikor több, mint 100000 ember kapott injekciót. Jelen állás szerint, hacsak szerdán nem adnak be rekord sok adagot, akkor a nyitás reálisan becsülve szombatra, esetleg vasárnapra tolódik a múlt heti várakozáshoz képest.

A turizmus és szociális élet szompontjából viszont jó hír, hogy nagy mértékű nyitásra készül a kormány, ha elérjük a négymillió magyar beoltottat, ezzel pedig a kultúra és a vendéglátás terén szinte visszakaphatjuk a régi életünket – értesült róla a Magyar Hírlap.

4 millió oltás után kezdődhet a fürdők, szállodák, színházak, mozik újranyitása

A lap értesülései alapján a kormány 4 millió beoltottnál újabb könnyítéseket tervez, amik már igazán meghatározóak lesznek. A 4 milliós oltottsági határ elérése után várható a szállodák, fürdők, a mozik, színházak és más kulturális rendezvények újraindulása. Ezeket 18 éves kor felett majd hatályos védettségi igazolvány birtokában lehet látogatni. 18 éves kor alatt nem lesz szükséges a kártya sehol, így a családok nem nagykorú gyermekeikkel közös programokon is részt vehetnek, amennyiben a szülők érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Fontos: az éttermek, vendéglátóipari egységek látogatásához a kormány várhatóan nem fogja kötelezővé tenni a védettségi igazolvány meglétét, azok szabadon felkereshetők lesznek a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

A vendéglátósok számára további bejelentésre számítunk, a lap információi alapján négymillió beoltottnál a teraszok után már a belső terek is újra fogadhatnak majd vendégeket. A személyzetnek folyamatosan kötelező lesz a maszk, a vendégeknek pedig a fogyasztás idején kívül szükséges hordaniuk azt.

Amennyiben az oltási ütem a továbbiakban is naponta 50000 körül alakul, úgy a 3,5 milliós határ elérését követően további 10 nap szükséges ahhoz, hogy a 4 milliós határt elérjük. Jelen állás szerint véleményem szerint ez május 1-5 között fog megtörténni.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.
Amennyiben hasznosnak és alaposnak találod az oldal híreit, és módodban áll, köszönöm, ha támogatod a működését.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben