Madrid legális szállás térkép

100 ezer eurós büntetést is kiszabhatnak az illegálisan működő apartmanokra

by Polisor Bettina

A legálisan működő turisztikai apartmanokról tett közzé honlapján térképet és listát a spanyol főváros, hogy ezzel is több garanciát és nagyobb biztonságot nyújtson a turistáknak. A közzétett adatokból kiderül, hogy Madridban jelenleg 1008 ingatlan rendelkezik a szükséges engedélyekkel, ami mindössze 7,47%-a annak annak a több mint 13 ezer apartmannak, ami a Madridba látogató turisták számára elérhető.

Térkép készült a Madridban legálisan működő turisztikai apartmanokról

Madridban az elmúlt években jelentősen megnőtt a turizmust kiszolgáló ingatlanok száma, azonban rengeteg szállás a mai napig a szükséges engedélyek nélkül működik a spanyol fővárosban, ami nagy hatással van a városra, hiszen ezáltal csökkent a lakóingatlanok száma, ami a városközpont elnéptelenedéséhez vezetett, illetve negatívan befolyásolja a turizmus mértékét, valamint a turisták és a helyi lakosok – egyre inkább elmérgesedő – viszonyát is.

Madrid legális szállás térkép

A mostani intézkedés célja ezért legfőképp az, hogy elősegítsék a lakosok és a turisztikai tevékenységet végzők, valamint a turisták békés együttélését, továbbá az hogy növelni tudják a lakóingatlanok kínálatát a belvárosban. Emellett minőségi turizmust kívánnak kínálni a látogatóknak, és nagyobb biztonságot nyújtani a turisták számára.

Mindezek érdekében egy évre befagyasztották az apartmanok számára az új engedélyek kiadását, hogy ezidő alatt kidolgozzák és elfogadják a turisztikai szálláshelyekre vonatkozó új szabályozást, valamint közétették azt a térképet, amelyen a jelenlegi szabályoknak megfelelően működő madridi apartmanokat jelölik.

A madridi önkormányzat 100 ezer euróra kívánja növelni az illegálisan működő szállásokra kiszabható bírságok összegét

A legalacsonyabb büntetési tétel a jelenlegi ezerről 30 ezer euróra, a legmagasabb bírság pedig 3 ezerről 100 ezer euróra emelkedne, emellett a szálláshelyek ellenőrzését végző személyek számát is 65-ről 75-re növelnék.

A spanyol fővárosban 2017 óta 41 százalékkal emelkedett a turisztikai céllal kiadott apartmanok száma, több mint 5 ezer ingatlan került be így ebbe a körforgásba, ezzel szemben a hagyományos szálláshelyek, szállodák, hostelek, panziók száma mindössze 50-nel emelkedett.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben