A szállodaépítések rakétaként lőttek ki Spanyolországban

by Polisor Bettina

A DoubleTrade adatai szerint január és március között 64,8%-kal nőtt az új szállodák építésének és a szállodai felújításoknak a száma, ami 412 szállodaprojektet foglal magába, összesen 1 958 millió euró értékben.

Idén 64,8%-os a növekedés a spanyolországi szállodaépítésben

Spanyolországon belül Malaga régióban a legjelentősebbek a beruházások, a Marbellában épülő Villa Padierna Beach Resort például egy 650 millió eurós beruházás keretében valósul meg.

A szállodaépítések és -felújítások e jelentős növekedése a 2023-ban tapasztalt tendencia folytatása, amikor is a szállodaépítések az előző évhez képest 11,9%-kal nőttek.

Az adatok a szállodai kínálat exponenciális növekedését jósolják, ami egyértelműen a növekvő spanyolországi turisztikai kereslet kielégítését célozza.

spanyolországi szállodaépítés rekord 2024

Az év elején tapasztalt jelentős aktivitás a spanyol szállodaépítés és -felújítás terén rekordévet hozhat

2024 első negyedévében a szálloda felújításokra és építésekre fordított beruházások rekord magas, több mint 1 958 millió eurót értek el, ami 622%-os növekedést jelent 2023 első negyedévéhez képest. Ha ez a tendencia egész évben folytatódik, a spanyol szállodaipar történelmi évet fog zárni mind a munkák volumene, mind az erre szánt költségvetés tekintetében.

Márciusban egyébként több nagy szállodai projekt indult, amelyek jelentősen hozzájárultak a kiemelkedő statisztikai eredményekhez. A sorban a marbellai Four Seasons szállodakomplexum áll az élen, amelyet a Villa Padierna Beach Resort nevű, 650 millió euró értékű csúcskategóriás szállodakomplexum követ.

Figyelemre méltó projekt még a Costa del Sol felett magasodó hófehér házairól ismert Casares egyik szállodájának felújítása 409 millió euróért, valamint a a malagai kikötőnél felépülő, 35 emeletes, 352 ötcsillagos lakosztályt kínáló Hotel Torre del Puerto, amelynek költségvetése 105 millió euró.

Miközben Spanyolországban gomba módjára szaporodnak az új szállodák, addig Amszterdamban épp az ellenkezője történik, és a városvezetés a szállodákat érintő egyik legújabb intézkedésével igyekszik gátat szabni a tömegturizmusnak:

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben