Negyvenezer magyar diák ingyen utazhat külföldre

by Polisor Bettina

Csaknem negyvenezer diák utazhat külföldre a 2022-2023-as tanévben a Határtalanul programnak köszönhetően – közölte a Belügyminisztérium hétfőn az MTI-vel.

Több, mint ezer iskolás csoport utazhat a 2022-2023-as tanévben a szomszédos országokba

A Határtalanul Program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalatokat szereznek a külhoni magyarság körülményeiről, kultúrájáról, tradícióiról.

Magyar diák ingyen utazhat külföldre

Az utazások idén márciusban kezdődtek, az első kirándulás úti célja Erdély volt – írták, hozzátéve, a Határtalanul programban a résztvevők számára lehetőség nyílik megismerni a határon túli területek nevezetes helyszíneit, valamint azokat a magyar közösségeket, akik szorosan őrzik a hagyományainkat.

A program elindulása óta eddig több mint 900 magyarországi település több mint félmillió hetedikes és középiskolás diákja közel kilencezer tanulmányi kiránduláson vett részt.

A turizmus világának alapos és minőségi híreiért iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz csoportunkhoz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben