magyar digitális védettségi igazolvány megfelelő európai unis zöld kártya

A magyar digitális védettségi igazolvány megfelelő lesz az EU-s zöldkártya kiváltásához

by Kassay Tamás

A magyar védettségi igazolvány digitális verziója június 15-ig tartalmilag ki fog bővülni, benne lesz az oltás típusa, és mindkét oltás dátuma is, így meg fog felelni az európai uniós szabályozásoknak, hangzott el a mai kormányinfón. Ha az érdekel, jelenleg hová utazhatunk teszt és karantén nélkül, akkor a cikk végén is megtalálod, vagy kattints ide.

A digitális védettségi igazolvány alkalmas lesz az európai uniós zöldkártya kiváltására a kormány szerint.

Gulyás Gergely hozzátette, hogy nincsen technikai akadálya annak, hogy július 1-től Magyarországon lehessen használni az EU-s Covid-igazolványt. Elmondta, hogy a magyar kormány bízik abban, hogy a hazai védettségi igazolványt is el fogják fogadni az EU-ban.

12 országgal megegyezett már a magyar kormány a védettségi igazolványok kölcsönös, kétoldalú elfogadásáról, ami azt jelenti, hogy a helyi korlátozások alól mentesít a magyar védettségi igazolvány, illetve, az ezekből az országokból érkező turisták angol nyelvű igazolásait szintén elfogadjuk itt Magyarországon.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben