Mallorca korlátozás turizmus

Mallorca fővárosa korlátozná a tömegturizmust

by Polisor Bettina

Megszorító intézkedésekkel korlátoznák a tömegturizmust Mallorca fővárosában, Palmában – írja az MTI az önkormányzat szerdán ismertetett tervezetére hivatkozva.

Mallorca fővárosában korlátoznák az éjszakai szórakozóhelyek számát

Jaime Martínez polgármester tájékoztatása szerint nem adnának engedélyt újabb ingatlanok turisztikai célú bérbeadására, mivel a mintegy 450 ezer lakosú városban több mint 50 ezer szálláshely található.

A város bizonyos turisztikailag zsúfolt területein, mint például a Paseo Marítimo vagy a Playa de Palma szakaszán mérsékelnék az éjszakai szórakozóhelyek, bárok számát, úgy, hogy új kérelmeket nem hagynának jóvá a megszűnő létesítmények helyén sem.

A tengerjáró hajókkal évente nagyjából 1,9 millióan érkeznek Palma de Mallorca városába

Ezért a fentieken túl korlátozást vezetnének be a kikötőbe érkező szállodahajókra is, akár számuk, akár méretük felső határának megszabásával, a városba ilyen módon kiránduló utasoknak pedig belépési díjat kellene fizetniük.

Az elképzelések szerint kvótát állapítanának meg a belvárosba behajtó bérautók számára is, ahogy a csoportos idegenvezetések limitálása is szerepel a tervek között.

Mallorca fővárosában az intézkedések többsége még nem érintené az idei turisztikai szezont

A múlt hétvégén 10 ezer ember tüntetett a tömegturizmus ellen Palma városában. Amiatt tiltakoztak, hogy a túl sok látogató tönkre teszi a várost, ellehetetleníti a helyiek életét, a bérlakások pedig megfizethetetlenek a turisztikai célú kiadások miatt, a szigetek kormánya ezért egy új turisztikai modell kidolgozásával orvosolná a problémát.

A spanyol statisztikai hivatal (INE) adatai szerint tavaly Katalónia után a Baleár-szigetekre utazott a legtöbb külföldi turista, több mint 14 millióan. A térség GDP-jének 45 százaléka ebből az ágazatból származik.


A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben