március 15 maradnak korlátozások fürdő utazás étterem

Nem lesz fürdő, utazás, étterem, március 15-ig garantáltan maradnak a korlátozások

by Waterfan

A mai kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy március 15-ig minden jelenlegi korlátozás érvényben marad. Egy ideje erre már számítani lehetett, kár hogy beigazolódott, de sajnos az adatok nem fényesek.

a kormány március 15-ig fenntartja a mostani korlátozásokat.

– mondta a miniszter

Ez azt is jelenti, hogy az este 8 óra utáni hangulatos esti sétákat is elfelejthetjük, bár reménykeltő a lakosság szempontjából, hogy arra a kérdésre, hogy szerinte melyik korlátozáson kellene lazítani elsőként, azt mondta, hogy „valószínűleg a kijárási korlátozást kell majd elsők között enyhíteni”.

Ez viszont – bár hangsúlyozom, hogy csak a véleményem -, valójában elég rosszul hangzik a vendéglátóhelyek szempontjából, mert ha lesz is lazítás, lehet, hogy az mondjuk este 8 helyett este 10-et, netán éjfélt, vagy a kijárási tilalom eltörlését fogja majd jelenteni, de egyáltalán nincs még utalás arra, hogy valamilyen formában, akár részletes kapacitással kinyithassanak a vendéglátó üzletek. Ezzel kapcsolatban már bántóan nagy a csend, illene legalább szakmai ötletelés szintjén napirenden tartani a témát, hogy legalább érezze az iparág azt, hogy valaki foglalkozik a kérdéssel.

Fürdős vonalon egyébként ez azt is jelenti, hogy véleményem szerint áprilisig szinte kizárt, hogy medencébe tehessük a lábunkat, hacsak nem vagyunk versenysportolók. Mégpedig azért, mert a medencéket kevés kivételtől eltekintve nem fogják tudni egyik napról a másikra újra üzembe állítani, ez bele fog telni néhány napba, pár hétbe onnantól kezdve, hogy elméletileg engedélyezett lesz a történet. Le kell majd tesztelni, hogy a gépek rendben működnek élesben is, bevizsgálni a vízminőséget, újra engedélyt kérni azokra a medencékre, amiket ideiglenesen kivontak az üzemeltetők a forgalomból. Persze, vannak helyek, amelyek erre gondoltak és náluk gyorsabban fog menni az újraindulás. És ha egyszer nyitunk, az is még vidám lesz, hamarosan jövök egy részletesebb anyaggal az oltás adminisztrációs hiszti témában:

Oltás mizéria: a lengyelek csak azt az oltást fogadják el, amit az EU jóváhagyott. Jelenleg az orosz és a kínai vakcinával beoltott ember Lengyelországban oltatlannak minősül.

Na most légy okos, nagyokos – mondhatnánk magunknak, de ne tegyük, felesleges!

Magyarországon még kellemes amúgy a helyzet, mert jelen pillanatban több más országban is durva szigorításokon törik a fejüket, elég csehül állnak a szlovákok és az eddigi legnagyobb zárásukra készülnek maguk a csehek. Eközben Sebastian Kurz osztrák kancellár végre kimondta, hogy náluk 6 hét alatt elmúlt a korlátozások hatása, mert az emberek egyre kevésbé tartották be a szabályokat, úgy pedig nincs értelme szabályt hozni és fenntartani, ha azokat nem tartják be. Konkrétan így fogalmazott:

Csak azt tudom mondani, hogy a lezárásnak akkor van értelme, ha az emberek részt vesznek benne.

mondta Sebastian Kurz osztrák kancellár

Erről írtam a minap bejegyzést én is, Európa rossz utat választott a szigorú, de be nem tartott korlátozásokkal. Szemben sok keleti országgal, ahol szigorúan betartott mindenki mindent egy rövidebb ideig és utána megszűnt az akut probléma, kvázi szabadon élhetnek. Mi meg Európában 1 éve szerencsétlenkedünk itt a csiki-csukival, mert képtelenek vagyunk megugrani azt a bizonyos lécet. Az olaszok talán most összekapják magukat, aki többet szeretne tudni róla, itt talál hátteret a témában:

Addig is, mi van nyitva és mi nyílik meg fürdős vonalon?

Hévízen február 17-én kinyitott a Fürdőház terápiás részlege, A budapesti fürdők közül néhány NEM fürdési, hanem gyógyászati céllal meg fog nyitni, várhatóan március 16-án, a részleteket elolvashatjátok ebben a cikkben:

Még januárban kinyitott Komárom és Kecskemét fürdőjének gyógyászata is, a közelben élők számára tehát azért vannak lehetőségek, még ha nem is túl sok, de hangsúlyozom, a medencék nincsenek nyitva és a mai kormányzati tájékoztatás alapján március 15-ig garantáltan nem is lesznek.

Érdekelnek az utazós, fürdős és wellness hírek? Akkor zárt csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Címlap: Zach Rowlandson

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben