Újabb kétoldalú megállapodások: Marokkó és Albánia teszt és karantén nélkül várja a beoltott magyarokat

by Kassay Tamás

A kétoldalú megállapodások sorát Marokkó és Albánia folytatta, holnap újabb bejelentés várható. Mosolyogni szabad, de csak az örömtől, és csak semmi kaján kárörvendő vigyor, ugyanis 2 olyan országról beszélünk, amik álom úti célok valójában. Mindkettő egzotikumnak számít, de kevéssé vannak még a köztudatban, különösen Albánia marketingje gyengélkedik még. Mutatom a részleteket.

Mi szükség a kétoldalú megállapodásokra?

Mivel sem EU-s, sem világszintű egységes és elfogadott rendszert másfél évvel a járvány kirobbanása után sem sikerült még bevezetni, ezért az utazás alapvető feltételeit 2021-ben országközi megállapodások garantálják. Az ennél tágabb viszonylatokban túlságosan sok a korlátozó tényező, és igazából nem is sikerült egyik elképzelést sem igazán nemzetközivé tenni. Nem kizárólag Magyarország esetében születnek ilyen megállapodások egyébként, hanem van például Ausztrália és Új-Zéland, Hong-Kong és Szingapúr között is, csak hogy párat említsek. Ráadásul, éppen a minap derült ki, hogy az EU nemzeti hatáskörbe adja, hogy az országok megegyezzenek egymással, függetlenül az EU Green Pass-tól.

A mai bejelentést, aki szeretné, megnézheti itt, bár sok értelme nincs rászánni 1 percet, inkább olvass tovább.

Albánia teszt és karantén nélkül várt eddig is, minek a kétoldalú megállapodás?

Szemfüles olvasóim, akik mindig naprakészek és tájékozódnak az oldalamról, pontosan tudják, hogy Albánia réges-régen teszt és karantén nélkül várja a magyarokat. Azokat is, akik nincsenek beoltva, szóval magyar oldalról most csupán egy gesztusról beszélhetünk. Illetve, annyi nekünk a jelentősége, hogy ha a nyár folyamán bevezetnének valamilyen korlátozásokat (az esélye kicsi) és védettségi igazolványhoz kötnék az igénybe vételüket, akkor elfogadnák a magyarok védettségi igazolványát is.

Most tehát mi vagyunk azok, akik viszonoztuk az eddig is megengedőbb álláspontot azzal, hogy az oltott albánokat beengedjük Magyarországra. Sokan valószínűleg nem fognak jönni, de ez minket nem érdekel különösebben, ellenben nagyon ajánlom az országot meglátogatásra, én személy szerint évek óta tervezem, csak mindig máshol kötöttem ki a nagyvilágban. Talán idén nyáron tényleg összejön. Lássuk, mi a helyzet Marokkóval!

Marokkó szintén teszt és karantén nélkül várja beoltott magyarokat a kétoldalú megállapodás nyomán

Marokkó kétoldalú megállapodás Albánia teszt karantén beutazás szállás riád
Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Egyelőre járat az még nincsen, de a Wizz Air 1 nap alatt lereagálta Ciprust, ahová Debrecenből és Budapestről is bejelentette, hogy elindítja a járatait, szóval valószínűleg Marokkó is felkerül a menetrendbe valamelyik fapadosnál pillanatokon belül.

Marokkó abszolút egzotikum, különleges kultúra, varázslatos hangulat, mesebeli kalandok és persze sokak számára kellemetlen hasmenés az, amire számítani lehet, de gond egy szál se, a helyi patikában megoldják.

Marokkó az a hely, amit legalább egyszer érdemes megnézni, a bazárokon túl a sivatag egyik széle is beszippantja az embert, ilyent azért nem gyakran látni, az Atlasz hegység pedig egészen monumentális, érdemes néhány éjszakát eltölteni mindkettő területen. A tengerparti részek is változatosak, az iparosodott kikötővárostól kezdve a modern szörfparadicsomig minden van. És akkor még nem is szóltunk az arab fürdőkről, és a szálláshelyül szolgáló mesebeli riádokról.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben