Debrecen Ciprus Budapest Wizz Air repjegy repülő járat

Rárepült Ciprusra a Wizz Air, méghozzá Debrecenből és Budapestről is!

by Kassay Tamás

A Wizz Air néhány perce jelentette be, hogy miután Magyarország és Ciprus kétoldalú megállapodást kötött és védettségi igazolvánnyal mindkét ország állampolgárai utazhatnak, ezért a WIZZ közvetlen járatokat indít Lárnaka (LCA) repülőterére Budapest (BUD) és Debrecen (DEB) irányából is.

Budapest – Larnaca és Debrecen – Larnaca repülőjáratok indulnak a Wizz Air színeiben

A homokos, 25 kilométer hosszúságú tengerpartjáról és történelmi műemlékeiről híres ciprusi város egyaránt kiváló úti cél fiatalok, idősebbek és különösen a gyermekes családok számára. A nyugati és keleti világ találkozásánál egy igazi kulturális kuriózum található: a középkori templomok és mecsetek mellett az érdeklődők ellátogathatnak a helyi múzeumokba, vagy éppen a hajók rajongói megcsodálhatják a sziget számos kikötőjét is.

A Wizz Air légitársaság egy évtizede, 2010 decembere óta repül Ciprusra, a tavaly megnyitott lárnakai bázis pedig új útvonalakkal szolgál a szigetország egyik legnépszerűbb városából.

A jogszabályok értelmében a Ciprusra vágyóknak regisztrálniuk kell az utazásuk előtt: a Cyprus Flight Plass platformján leadott igénylések során a beutazóknak fel kell tölteniük az oltottságot igazoló védettségi igazolványuk és oltási igazolásuk másolatát. Az ezután kapott visszaigazoló nyomtatvány – melyet kinyomtatva és mobiltelefonon egyaránt maguknál tarthatnak – feljogosítja őket a beutazásra és az ország beltéri helyein való tartózkodásra.

A lárnakai járatokra jegyek már foglalhatók a Wizz Air honlapján és a légitársaság mobilalkalmazásában.

ÚTVONALJÁRATSŰRŰSÉGINDULÁS DÁTUMAVITELDÍJ*
BUDAPEST – LÁRNAKApéntek, 2021. június 21-től hétfő, szerda, csütörtök, péntek, vasárnap2021. június 11.18 390 forinttól
DEBRECEN – LÁRNAKAjúnius 20., június 27., június 30.2021. június 20.12 290 forinttól

WIZZ Flex szolgáltatást korábban sosem ajánlottam, de az idei bizonytalan évben hasznos szolgáltatás lehet, mert váratlan esemény, időpont- vagy útvonalváltoztatási igény esetén lehetőségünk nyílik arra, hogy átszervezhessük a foglalásunkat egy másik Wizz Air-járatra.

Esetleg máshová mennél? Ebben a cikkben megtalálod, hová lehet jelenleg teszt és karantén nélkül elutazni:

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben