Avasi Kvaterka: egy falat Miskolc, egy korty Bükk 2023. augusztus 5-én

by Kassay Tamás

Ismét megrendezik az egyre népszerűbb és igazán hangulatos Avasi Kvaterkát, amit ajánlok mindenki figyelmébe. A miskolci Avasi Pincesoron egész nap jó hangulatban, finom borokkal várják a látogatókat.

Az Avasi Kvaterka apropójaként bemutatkozik a nemrégiben megalakult Bükki Kör, amelynek tagjai nemcsak a vállalkozásukkal szeretnék öregbíteni városuk, Miskolc jó hírét, hirdetni a Bükk és környéke szépségeit, értékeit, hanem az összefogással is igyekeznek példát mutatni.

Ez a maroknyi nagyszerű vállalkozó döntött, közös erővel lendítik fel a város kultúráját, gasztronómiáját, gazdaságát, örömét és jólétét. Összeteszik tudásukat, tehetségüket, szívüket, lelküket, és ország-világnak hírül viszik: érdemes Miskolcra látogatni, hiszen a történelmi, kulturális és természeti kincsek mellett tudunk újat mutatni. Nem is akármilyen újat, kiválót, emlékezeteset, egyedit.

A Bükki kör tagjai

A Leves és Borsod Burger, Il Baffo, Hotel Palota Lillafüred, City Hotel Miskolc, Renomé Café & Bistro, Avasi Borangolás, Avasi Kvaterka, Esszencia Borest, Tudomány és Technika háza, Sándor Zsolt Organikus Szőlőbirtok és Pincészet, Miskolci Borklub Egyesület, Sándor Zsolt és Barátai – mini bükki borfesztivál, Gallay Kézműves Pince, Gonda Borászat, Vadász Étterem és Panzió, Végállomás bistro&wine, Desszertem, Avalon Ristorante, The Club Avalon, Avasi kilátó kávézó, CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, Sub Rosa Cafe, Bükktől a Zemplénig – bakancslistás élménytár.

Miskolc Avasi Kvaterka 2023 augusztus

Az Avasi Kvaterkán a vendégek poharába 25 borászat csodás borai, pezsgői, habzóborai kerülnek, fókuszban a Bükki és a Tokaj-hegyaljai borvidékkel, vendégül látják Tállyát és a Tali Tállyán rendezvénysorozatot, de a messzi vidékekről, például Szekszárdról is érkeznek finomabbnál finomabb nedűk.

A borok mellett itt lesznek a Mad Scientist őrült kisüzemi sörei, és a divathullámként elindult Tubi, különféle variációkban. Persze nem csak alkohol folyik majd, szörpöket is kérhet a szomjas vendég, illetve a 383 the kopjary water ízesített vizekkel készül a szombati hacacáréra.

Miskolc Avasi Kvaterka 2023 augusztus

Az Avasi Présházban a rendezvénnyel együttműködő Bükk+ helyi borászait találjuk meg, illetve a Diósgyőri Party-Service édes és sós lepényeit. Miskolc és a Bükk ízeit az Il Baffo pizzái és Avalon krémesei, a Borsodi Sajtműhely kecskesajtjai, A LEVES és Borsod Burger street foodjai, a Végállomás bistro&wine finomságai, a Desszertem nyalánksága és a Kvaterka Shop várva várt zsíroskenyér variációi mutatják be.

Az elmaradhatatlan mókát és kacagást ezúttal egy kis kiegészítő is segíti: a Cardium buborékos italait egy „pezsgőpisztolyból” locsolhatják a játékos kedvű Kvaterkázók. Természetesen ezúttal sem maradunk zene nélkül!

Koncertek, zenés programok az Avasi Kvaterkán

Miskolc Avasi Kvaterka 2023 augusztus

Az Avasi Cellariumban 19 órától ZolioArt Projekt koncert, az Avasi Présházban 21 órától Latin Projekt koncert várja a táncra perdülő sokadalmat, levezetésképpen pedig utcabált rendezünk a „Találka téren” kryzával éjfélig. Akik viszont csöndesen kortyolgatnának, falatoznának és beszélgetnének, azoknak irány az Avasi Álom Pince, ahol lazulós chill hangulat várja őket pazar kilátással. Várunk mindenkit szeretettel, hogy a megszokott Kvaterka hangulatban fedezze fel Miskolc és a Bükk elragadó ízeit, gasztronómiai remekeit, lehengerlő borait és kezdeményezéseit!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben