Az amerikaiak valamiért rákaptak a németországi utazásokra

by Kassay Tamás

Egyre dinamikusabb a németországi beutazó turizmus korona utáni felépülése. Az idei első félévben minden hónapban egyre csökkent a különbség a 2019-es év eredményeihez képest, és június végéig 34,9 millió vendégéjszakával elérte a krízis előtti szint 87,9 százalékát. A felépülés motorját továbbra is az európai küldőpiacok jelentik, amelyek a 2019-es év eredményeinek 91 százalékát érik el. A tengerentúli piacok eredménye 78 százaléknál áll, miközben az Amerikai Egyesült Államok 90 százalékkal átlagon felül járulnak hozzá a németországi beutazás felépüléséhez. – tájékoztatta lapunkat a Német Turisztikai Hivatal (DZT) Magyarországi Képviselete.

Dinamikusan fejlődik a németországi beutazó turizmus, közelíti a 2019-es szintet

Júliusban a német Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint 10,2 millió külföldi vendégéjszakát jelentettek a hotelek és a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyek – ez a 2019-es rekorderedmények 92,7 százalékának felel meg.

„A korona utáni minőségi fejlődésre alapozó felépülési stratégiánk hatásosnak bizonyul. A Qualitätsmonitor Deutschlandtourismus felmérése szerint az Európából vonattal érkező utazók hányada a korona előtti 11 százalékról (2019. májustól 2020. áprilisig) korona után 16 százalékra (2022. májustól 2023. áprilisig) nőtt. Ugyanebben az időszakban az európai vendégek tartózkodásának hossza Németországban 4,4 napról átlagosan 5,2 napra nőtt.”

-mondta Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.
Németország beutazó turizmus 2023
fotó: DZT, Francesco Carovillano; A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Az Amerikai Egyesül Államokból idén már több turista utazott Németországba, mint a járvány előtt

A beutazó turizmus általános pozitív fejlődését alátámasztják a Forward Keys által rendelkezésre bocsátott repülőforgalmi adatok is: az aktuális kiértékelések szerint 2023. júliusában a németországi repülős érkezések száma a 2019-es év ugyanezen hónapjának 77 százalékát teszik ki. Az Amerikai Egyesült Államok júliusban 137 ezer érkezéssel először haladja meg a krízis előtti szintet 4,9 százalékkal.

A VISA által elkészített hitelkártya-adatok elemzése az utazási kiadásoknál azt mutatja, hogy 2023. júniusában 178 euróval a kiadások elérik a 2019-es ugyanezen időszak 96 százalékát (186 euro kártyánként 2019-ben).

A németországi beutazás felfelé ívelő trendjét a nemzetközi utazási szakma képviselői is megerősítik. A DZT Travel Industry Expert Panel keretén belül megkérdezett több mint 250 ügyvezető és key account az aktuális üzleti helyzetüket Németországra nézve a harmadik negyedévben egy -100 és +100 között skálán +34 ponttal értékelték, amely jelentős előrelépés a tavalyi évhez képest (+14 pont). Az üzleti elvárások a következő hat hónapra a nehéz keretfeltételek ellenére 58 pontnál állnak, amely három százalékponttal több az előző éves értékhez képest. A részpontokból levezetett üzleti klíma pedig 2022. harmadik negyedévének +33 pontjához képest az idei harmadik negyedévben +46 pontra javult.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben