Németország 51 Unesco világörökség kampány

Németországban 7,8 %-kal nőtt a beutazó turizmus 2024 február végéig

by Kassay Tamás

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) az pozitív évkezdés után továbbra is növekvő keresletet jelez az utazási piacon. A nemzetközi repülős érkezések, illetve a hotelek növekvő foglalási számai szintén alátámasztják a felfelé ívelő trendet.

A német Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai alapján 2024 év elejétől a második hónap végéig 9,4 millió nemzetközi vendégéjszakát töltöttek el a turisták a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyeken, amely 7,8 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

A vendégéjszakákkal párhuzamosan nő a németországi reptereken az érkezések száma is: Forward Keys február végéig 1,23 millió érkezést jelentett – ez pedig 14 százalékkal haladja meg az előző év számait.

A hotelipar Németországban 2024. első két hónapjában magasabb összesített kihasználtságot (német és nemzetközi vendégek együttesen) mutat, mint 2023. ugyanezen időszakában: januárban a szobák 52 százaléka volt foglalt, míg februárban 59,1 százalék.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott a témában: „Az első két hónap köztes eredménye megerősíti a 2024-es előrejelzéseinket. Már a Caspar David Friedrich jubileumi évének a legelső kiemelt rendezvénye, a Hamburgi Műcsarnok kiállítása is rekorderedményt ért el. Az UEFA EURO 2024 labdarúgó EB idejére pedig az első vendéglátó városok már most átlagon felüli keresletet jelentenek.”

– mondta Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben