Nepál beutazás korlátozások újranyitás

Nepál újra megnyithat a turisták előtt

by admin

Talán oka van annak, hogy a nepáli kormány úgy döntött, hogy a közelgő Turizmus Világnapját élőben is megünneplik.

A járvány kezdetén Nepált tekintették a világ példaképének, ugyanis a nepáli kormány hónapokig zárva tartotta az országot, hogy elkerülje a koronavírus terjedését. Most azonban úgy tűnik, hogy a helyi idegenforgalmi vezetők felkészültek az újraindításra.

FRISSÍTÉS (09.27): Mindeközben szenzációs sikernek lehetünk tanúi, egy magyar lány oxigén nélkül jutott fel több, mint 8000 méter magasba. Female Yeti bloggertársam expedíciójáról külön cikket írtam, ajánlom mindenki figyelmébe.

Nepál újranyitása napirendre került

Egy két héttel ezelőtti megbeszélésen a Nepáli Turisztikai Hivatal korábbi vezérigazgatója, Deepak Raj Joshi elhatározta, hogy a nepáli turizmus fellendítése érdekében petíciót nyújt be a kormányhoz, hogy a beoltott utazókra vonatkozó karanténkövetelményeket töröljék el. Annál is inkább, mivel a turizmus frontvonalában dolgozók már be vannak oltva.

Deepak Raj Joshi vezetésével a World Tourism Network himalájai érdekcsoportja 2 héttel ezelőtt szorgalmazta, hogy állítsák vissza az érkezéskor kiadott vízumok rendszerét (visa on arrival) a repülőtéren és legyen több PCR-teszt lehetőség.

Bár Nepál egyes részei nemrégiben bizonyos korlátozások mellett újranyitottak, például a mozitermek és az éttermek 50%-os kapacitással működhetnek, azonban 6 hónapja változtattak a nepáli beutazási korlátozásokon.

Nepál élőben, fizikailag is megünnepli a 2021-es turisztikai világnapot, ami az újranyitás szándékára utal.

A nepáli kulturális, idegenforgalmi és légiközlekedési miniszter bejelentette, hogy szeptember 27-én nagyszabású ünnepséget tartanak maszkokkal és társadalmi távolságtartással.

A turizmus világnapjának idei témája a „Turizmus a befogadó növekedésért.”

Remélik, hogy a téma elősegíti az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak jobb megértését. A hivatalos programot a Nepáli Turisztikai Hivatal előadótermében tartják.

A nepáli turizmus újranyitásának állásáról még nincs hivatalos tájékoztatás, de iparági értesülések szerint napirendre került a téma és hamarosan számíthatunk új, beutazási korlátozások lazításáról szóló hírekre.

Várhatóan számos országból engedélyezni fogják a teljesen beoltott turisták Nepálba érkezését és számukra nem lesz szükség karanténra. A nepáli turizmusról további információk és inspirációk a welcomenepal.com oldalon találhatók, elindulás előtt pedig továbbra is javaslom a Konzuli Szolgálat oldalát.

Nepál beutazási korlátozások jelenleg

A cikk megjelenésének napján a Nepálba beutazó utasok kizárólag orvosi igazolás és az indulás előtt 72 órán belül elvégzett, fényképpel és vonalkóddal, vagy QR kóddal ellátott negatív PCR teszt (vagy ezzel egyenértékű Gene Xpert/True Naat teszt), valamint egy 7 napos szállodai foglalás (Katmanduban lévő szálloda) birtokában léphetnek be az országba. A légiúton érkező utasok, saját költségükre 7 napos szállodai karantén letöltésére kötelezettek. (kivétel a különleges kategóriába sorolt beutazók, nekik a szállodai hotelfoglalást sem kell bemutatniuk). 

Beutazáskor minden utasnak rendelkeznie kell a COVID-19 Crisis Management Center (CCMC) oldalán elérhető, ARMS (Abroad Returnee Management System) nevű formanyomtatvány kitöltését követően beszerezhető, kinyomatott vonalkóddal. 

A Nepal Tourism Board, a COVID-19 Crisis Management Center (CCMC) és a turizmusért felelős minisztérium jelöli ki a karantén hoteleket, a kijelölt szállodákról szóló listát itt lehet átböngészni

Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben