nyaralás Málta 200 euró támogatás

Málta 200 euró támogatást ad, ha ott nyaralsz

by Waterfan

Málta akár 200 euró pénzügyi hozzájárulást is ad azon turistáknak, akik a nyári időszakban legalább 3 éjszakát töltenek Málta szigetén és szállásukat 3, 4 vagy 5 csillagos hotelben, közvetlenül a helyi szállodáknál foglalják – tájékoztatott a Máltai Turisztikai Hivatal.

“A kedvezmény célja, hogy a máltai hoteleket nagyon versenyképes helyzetbe hozza, amikor a nemzetközi turizmus újraindul”.

– mondta Clayton Bartolo turizmus miniszter a Reutersnek

Clayton Bartolo Málta turisztikai minisztere sajtótájékoztatón jelentette be a turizmus támogatására és az utazás ösztönzésére indított programot. Bartolo elmondta, hogy a Máltai Idegenforgalmi Hivatal (Malta Tourism Authority, MTA) 3,5 millió eurót különített el arra a programra, amely júniustól mintegy 35 000 turistát szeretne a szigetországba csábítani és ösztönözni az embereket arra, hogy közvetlenül a szállodáknál foglalják le a máltai szállásukat. Például most kipróbálhatjátok ezt az újonnan nyílt máltai luxus hotelt is:

Málta 200 euró támogatás igénylése

Közvetlenül a programban résztvevő szállodák saját honlapján, saját foglalási rendszerén keresztül kell lefoglalni a minimum 3 éjszakás máltai szállást. A támogatás összege az alábbiak szerint alakul:

  • 5 csillagos szálloda esetében 200 EUR
  • 4 csillagos szálloda esetében 150 EUR
  • 3 csillagos szálloda esetében 100 EUR

A támogatás összege Gozo szigetén 10%-kal magasabb. A fedezet két részből tevődik össze: az egyik felét a Máltai Turisztikai Hivatal, a másik 50%-ot pedig a szálláshelyek saját forrásból fizetik.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Émények csoport.

A pénzt közvetlenül a szálloda fizeti ki a turistáknak, amit az utasok szállásra, étel- és italt fogyasztásra, valamint egyéb kiegészítő szolgáltatásokra használhatnak fel.

Utazási irodák figyelem! Utazásszervezők is kaphatnak támogatást, ha utast visznek Máltára

A turisztikai miniszter bejelentett egy további 3 millió eurós támogatási keretet, melyet azokra az utazásszervezőknek szánnak, akik Máltát és Gozót utazási célállomásként reklámozzák, de kifizetésre csak abban az esetben kerülhet sor, ha az irodák szervezésében meg is érkeznek az utasok a szigetekre. Az összeget marketing és egyéb ösztönzőkre fordítják. Mindkét program a nemrégiben bejelentett, 20 millió eurós turizmusélénkítő segélycsomag részét képezi, amellyel a kormány a nyári hónapok előtt szándékozik megsegíteni a megtépázott turisztikai ágazatot.

A tervek szerint Málta június 1-jétől üdvözölheti újra tömegesen a külföldi turistákat, a máltai nyitás pontos menetrendjéről itt lehet tájékozódni. A vírustól sem kell tartani, hiszen Európában az Egyesült Királyság után Máltán halad a leggyorsabban az oltási program.

“A máltaiak örömmel várják a látogatókat, akik megkedvelték az itteni napsütést, kultúrát, ételeket és pozitív szellemiséget”

5 darab Michelin csillagos étterem vár Máltán!

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Émények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben