nyaralás Málta újranyitás 2021 június nyitás

Málta bejelentette a nyitás menetrendjét

by Waterfan

A máltai kormány április 7-én bejelentette, hogy a mediterrán szigetország újranyitása az alábbi menetrend szerint fog megvalósulni. Málta szigetén a jelenlegi részleges, igen szigorú lezárás április 11-ig van érvényben. Ezt követően:

Magyar turistákat nem érintő intézkedések:

  • Április 12-től:
    Kinyitnak az óvodák és játszóterek
    Elindul a tantermi oktatás az alsó tagozat számára
    Újraindulnak a nemsürgős műtétek a Mater Dei kórházban
    Véget ér az idősotthonokban a látogatási tilalom
  • Április 14-től
    Elindul a tantermi oktatás a felső tagozat számára
  • Április 16-tól
    Kinyitnak a középiskolák és újraindul a tantermi oktatás
  • Április 18-tól
    Újraindulnak a misék

Magyar turistákat érintő intézkedések Máltán

Április 26-tól

  • Kinyithatnak a nem létfontosságú termékeket árusító üzletek
  • Újraindulhatnak a nem létfontosságú szolgáltatások
  • Egyszerre maximum 4 fő részvételével újra lehet nyilvános helyen gyülekezni

Június 1-től újraindul az idegenforgalom. Éppen a pandémia közepén nyitották meg Málta legújabb luxus szállodáját, talán most így esélyt kap arra, hogy a vendégek megtöltsék élettel:

Málta beutazási szabályok jelenleg

A jelenlegi beutazási szabályokat tekintve Málta 3 kategóriába sorolja az országokat: zöld, borostyán és piros.

Érdekelnek az utazós hírek? Szeretettel vár a Turizmus hírek Facebook csoport!

Magyarország jelenleg a borostyán listán szerepel:
Azok az utazók, akik az úgynevezett borostyán listán szereplő országok területéről érkeznek a szigetre, csak úgy szállhatnak fel a Máltára induló repülőjáratra, ha egy negatív PCR tesztet mutatnak be. A teszt mintavétele nem több, mint 72 órával az indulás előtt kell, hogy történjen . Fokozott biztonsági okokból kifolyólag ezen érkező utasok között random PCR tesztelésre kerül sor érkezéskor a repülőtéren.

Azoknak a turistáknak, akik a zöld listán felsorolt országokból érkeznek Máltára, érkezéskor nem kell PCR tesztet csináltatniuk, csupán testhőmérséklet mérésre számíthatnak a repülőtéren, tovább egy nyilatkozatot kell kitölteniük arra vonatkozóan, hogy az érkezést megelőző 30 napban mely országokban jártak. Konkrétan arra a kérdésre kell válaszolniuk, hogy a megadott időszakban jártak-e olyan országban, területen, ami nem szerepel a zöld listás, biztonságos országok között. Jelenleg egyetlen ország sincs a zöld listán.

Azon országok, amelyek nem szerepelnek sem a Zöld, sem a Borostyán listán, automatikusan a ’Piros Listára’ kerülnek. Azok az utasok, akik ezekből az országokból érkeznek Máltára, az érkezést közvetlenül megelőzően legalább 14 napot egy biztonságosnak minősített, azaz ’Zöld listán”’ szereplő (safe corridor) országában kell tölteniük. Javasolják továbbá, hogy ezek az utasok az érkezés előtt 72 órán belül végezzenek PCR-tesztet is.

Málta újranyitás 2021. június 1-től várható

Máltai Turisztikai Hivatal közleménye szerint a máltai turizmus 2021. június 1-től indul újra teljes egészében. A máltai nyitás a ma már több országban is használt „jelzőlámpás” rendszerrel jelölt – kritériumok szerint fog történni:

  • Zöld országok: minden turista szabadon utazhat.
  • Borostyánszínű országok: A be nem oltott személyek negatív PCR-teszt eredmény felmutatásával utazhatnak. Ezt a tesztet nem több mint 72 órával az érkezés előtt kell elvégezni.
  • Vörös zóna / borostyánszínű országok: Az EU-ból és azon országokból, amellyel Máltának kétoldalú egészségügyi megállapodása van, a teljesen beoltott (amely legalább tíz nappal az utazás előtt megtörtént) személyek szabadon utazhatnak. Máltára utazás előtt be kell mutatni az oltási igazolást.
    EU-n kívüli küldőterületek esetében Máltának be kell tartania az EU (Schengen) által meghatározott feltételeket.

Szeretettel vár a Turizmus hírek Facebook csoport!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben