Országos Tourinform Találkozó kiemelt teljesítmény

Kiemelkedően teljesítettek a Tourinform irodák

by Polisor Bettina

Eredményes szezont zártak a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szakmai koordinálásával működő turisztikai információs irodák, melyek négy évtizede állnak a turizmus és a turisták szolgálatában. Idén eddig már 1,7 millió alkalommal segítettek a hozzájuk fordulóknak. A főszezonban közel 900 úgynevezett próbavásárlást végzett az MTÜ, melyeken átlagosan 85%-os teljesítményt nyújtottak a tourinformos munkatársak, felülmúlva a korábbi évek eredményét.

Több vidéki Tourinform 100%-os eredményt ért el

A tourinformosok és fenntartóik részvételével zajlott őszi Országos Tourinform Találkozón az is elhangzott, hogy a próbavásárlásokon a 90 tagú hálózat tagjainak mintegy harmada 90% feletti teljesítményt nyújtott, az alábbi Tourinformok munkája pedig 100%-osnak bizonyult az ellenőrzésen: 

  • Badacsony
  • Cegléd
  • Miskolc
  • Mohács
  • Ráckeve és
  • Zalaegerszeg

Ez azért is fontos, mert a vidéki irodák a hazai kínálat legjobb ismerőiként több ezer turisztikai szolgáltatóval állnak napi kapcsolatban.

A szakmai találkozón 23 jubiláló tourinformos kapott elismerést, és a Tourinform hálózat történetében először 30 éves jubileumot elért kollégát is köszöntöttek, Szolnokról.

Az irodák közel négy évtizede a hazai turisztikai intézményrendszer meghatározó szereplői, az MTÜ fontos, helyi turizmust szervező-segítő hátországát képezik. A brand építésével, a közösséghez tartozás erősítésével, szakmai iránymutatással és képzéssel a turisztikai ügynökség is sokat tesz az információs irodák professzionálisabb működéséért”

– mutatott rá a tanácskozást megnyitó dr. Erdei Bálint turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettes.
Országos Tourinform Találkozó kiemelt teljesítmény

A Tourinform-fenntartók körében végzett kutatás megállapításai is azt jelezték vissza, hogy fontos az eredeti alapítói szándék. Kell egy „hely”, ahová megérkezik a vendég, ahol megerősítik számára, hogy a legjobb döntést hozta az utazásával. Továbbra is meghatározó ereje és értéke van a személyes ajánlásnak, a naprakész információnak, a helyi viszonyok ismeretének, ami a Tourinformok létjogosultságát és jövőjüket a digitalizáció korában is megerősíti. A hálózathoz tartozás pedig egyúttal presztízskérdés is a turizmusban érintett települések számára.

A tanácskozáson előadott Janech Péter, az ENSZ Turisztikai Világszervezete, a UNWTO nemzetközi koordinátora az oktatás, az innováció és turisztikai beruházások nemzetközi trendjeiről, a Pannon Egyetem tudományos főmunkatársa, dr. Sulyok Márta Judit pedig a klímaváltozás és turizmus kapcsolatáról beszélt a tanácskozás közel 160 résztvevője előtt.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben