Szabadstrand nyílik a Római-parton

by Waterfan

A Római-part újra otthont adhat a dunai fürdőzésnek és a strandolni vágyóknak. Amennyiben a III. kerületben sikerre viszik az immáron zöld utat kapó elképzelést, 2021-ben megnyílhat a szabadstrand a Rómain.

Hol lesz strand a Rómain?

Római part strand szabadstrand
Valahol itt lesz, de nem végig!

Szeptember 24-én ülésezett Óbuda-Békásmegyer képviselő-testülete, aminek határozatáról a kerülettel foglalkozó lap számolt be. Ebből megtudhatjuk, hogy megszületett a döntés a római-parti szabadstrand kialakításáról és strand működtetésére kiírt pályázatról is.

A Római strand a Rozgonyi Piroska utca és a 60002/2 helyrajzi számú ingatlan közötti szakaszon valósulhat meg, de ezen belül még szabadon lehet kiválasztani a strand jövőbeli területét. Mielőtt egy kapavágás is történne, vannak még feladatok, ugyanis 2020. november 30-ig környezetrendezési koncepciót kell benyújtani, amely tartalmazza a Római-parti strand létesítésének és működtetésének részletes feltételeit a fürdőhely-kijelölésre vonatkozó jogszabályi feltételek betartása mellett.

Biztonságos a fürdés a Dunában?

A dunai strandolás évtizedes hagyományokkal rendelkezik, ám évtizedek óta lényegében tiltott, elsősorban a Duna vízminősége miatt. Budapest térségében a folyó felsőbb szakaszán, Szentendre és Tahitótfalu magasságában is belefolyik a szennyvíz a Dunába. A biztonságos strandolás érdekében Óbuda-Békásmegyer önkormányzata 2020-ban több alkalommal is vett vízmintát a Római-parton. Az idei mérések alapján minden mérési szempont szerint fürdésre alkalmasnak találták a Duna vizét.

Érdekelnek a fürdős, wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben