Szállás.hu garantált kifizetés Booking

A Szállás.hu reagált a Booking botrányra

by Kassay Tamás

A Szállás.hu július 27-én megnyugtató üzenetet küldött szállásadó partnerei részére, amelyben jelezték feléjük, hogy esetükben a kifizetések, illetve a pénzvisszatérítések garantáltak és zökkenőmentesek. A lépést az indukálta, hogy a napokban hangos volt a sajtó a Booking kifizetések csúszásától.

A Szállás.hu azt írta az üzenetében, hogy a pénzmozgás a cég pénzügyi tranzakcióitól elkülönített óvadéki számlán történik.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Mindeközben a Booking rendszerében egyes felhasználóknál újabb meglepő üzenet jelent meg a kifizetés felfüggesztéséről.

A szállásadók egy másik gesztussal is találkozhattak ma, ugyanis a Szállás.hu üzenetben hívta fel a figyelmüket arra, hogy már most állítsák be megfelelően a 2024-es szezonra vonatkozó adatokat, árakat, lemondási és foglalási feltételeket annak érdekében, hogy ne essen be 1 évvel korábban olyan nem kívánt foglalás, ami túlzottan rövid, vagy hosszú, sőt akár extrém olcsó is lehet, mert arra az időszakra értelemszerűen alacsony még az érdeklődés.

Ugyanakkor több szálláshely jelzett felém jogi jellegű kifogásokat azzal kapcsolatban, hogy a vendégek bizonyos esetben a távozás előtti utolsó napig jogosultak megfizetni az előlegen felül megmaradó összeget, ámde a Szállás.hu eleddig nem válaszolt nekik arra az aggályra, hogy mi történik abban az esetben, ha a vendég úgy dönt az utolsó előtti napon, hogy nem szándékozik fizetni. A témán dolgozom, hamarosan publikálom egy másik cikkben. Ha szeretnéd elolvasni és nem szeretnél lemaradni, akkor a turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben