Szállodahajó utasa esett a Dunába

by Polisor Bettina

A katasztrófavédelem HUNOR mentőszervezete éppen az életmentést gyakorolta július 9-én, amikor éles helyzetbe kerültek, és valóban szükség volt a csapat tudására – tudta meg a Spabook.net.

Dunából mentették ki a szállodahajó utasát a Katasztrófavédelem emberei

szállodahajó utasa Dunába esett
Fotó: HUNOR

A HUNOR mentőszervezet tagjai a Dunán készültek gyakorlatra, amikor észlelték, hogy az egyik szállodahajó matrózai kétségbeesetten integetnek feléjük:

„A hajók a pesti oldalon hajóztak fel a Dunán, hogy elfoglalják a pozíciójukat a gyakorlathoz. Az egyik kikötött szállodahajóról matrózok integettek, hogy segítség kell. Négy ember megközelítette a Z. hajót, ahol egy ember rekedt a két kikötött szállodahajó között a vízben.”

– áll a katasztrófavédelem Facebook oldalán közzétett beszámolóban.

A szorult helyzetbe került utas a horgonyba kapaszkodva várta a segítséget, ami hamar meg is érkezett, hála a HUNOR csapatának.

A katasztrófavédelem emberei és a hajó személyzete végül közösen segített a bajba jutott utason, akit a mentés után az Országos Mentőszolgálat helyszínen tartózkodó orvosa vizsgált meg, majd adott át a később kiérkező mentőknek.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben