ekkortól május nyithatnak szállodák éttermek újranyitása május

A szállodák és éttermek újranyitása májusban, 4 millió beadott oltás után lehetséges

by Waterfan

A miniszterelnök szokásos, péntek reggeli, Kossuth rádiónak adott interjújában nyilatkozott a lazítás várható lépéseiről és azok feltételeiről. Frissítés április 23-án: új hírek érkeztek a szálloda és egyéb szolgáltatások újranyitásáról, alább az eredeti, 04.09-i cikk olvasható. Az aktuális infókért katt az előbbi linkre!

Érdekelnek az utazós hírek? Szeretettel vár a Turizmus hírek Facebook csoport!

Az újraindítás menetrendjével kapcsolatban Orbán Viktor kormányfő azt az információt osztotta meg, hogy mostanra több, mint 2,7 millió fő kapta meg legalább az első oltását. Ez a mutatószám április 19-re fel fog menni 3,5 millióra, majd május elejére 4 millióra. Ezt követően akár tovább is növekedhetne a beoltottak száma, amennyiben lesz elegendő regisztrált ember. Egyelőre sajnos nincsen, ezért hírességek bevonásával kampányt indítanak azért, hogy az emberek oltassák be magukat.

Május közepére a miniszterelnök szerint a beoltottak száma elérheti a 6 millió főt, május 3. hetére a 7 millió főt, sőt, június elejére akár a 8 millió főt is. Ezen a ponton megjegyezte, hogy attól tart, nem lesz annyi regisztrált, magát beoltani kívánó ember, mint amennyi vakcina rendelkezésre áll.

A szállodák, éttermek újranyitása 4 millió oltás után lehetséges

Orbán Viktor kihangsúlyozta, hogy:

a nyitás minden lépése a beoltottak számától függ, de figyelni kell a járványügyi adatokra is.

A nyitás sorrendjével kapcsolatban azt érzékeltette, hogy május eleje lehet az a pont, amikor már lesz 4 millió beoltott ember, és ekkortól kezdve „a védettségi igazolvánnyal szerintem már lehet koncertre menni, moziba menni, szállodába menni”.

„Van is egy sorrendem, tehát először az iskolákat kell kinyitni, aztán az éttermeket, aztán a szállodákat, és utána a jeggyel látogatható kulturális, sportrendezvényeket, mozikat, konditermeket. Ez a sorrend. Hogy pontosan mit mikor lehet megtenni, azt majd az oltások száma határozza meg”

– mondta a miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli adásában

Tehát, jelen állás szerint arra számíthat az utazóközönség és a turizmus szakma is, hogy ha elértük a 4 millió darab első oltást, akkor onnantól kezdve az emberek mehetnek szállodába és étterembe. A mostani várakozás alapján a kormány ezt május elejére ígéri.

A szállodák és éttermek újranyitása kapcsán tett nyilatkozat az április 9-i adásban hallgatható vissza

A reggeli adás itt hallgatható vissza

Érdekelnek az utazós hírek? Szeretettel vár a Turizmus hírek Facebook csoport!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben