Dupla könnyítés a SZÉP kártya juttatás 2021-es felhasználhatóságában: változás a lejáró egyenleg és az alszámlák kezelésében is

by Waterfan

2021. december 31-ig bármilyen alszámla egyenlege felhasználható bármily másik alszámlához tartozó szolgáltatás kifizetésére a SZÉP-kártya elfogadóhelyeken – derül ki az éttermi teraszok megnyitását is szabályozó Magyar Közlönyből.

A SZÉP kártya lejáró egyenleg 2021-ben május 31. után sem jár le a veszélyhelyzet megszűnését követő 60. napig

Mivel a korlátozások miatt nagyon sok embernek nem volt lehetősége elkölteni a SZÉP kártyán felhalmozódott pénzét, ezért kérdéses volt, hogy május 31-e után mi fog történni, hiszen a lejáró egyenlegek bár el nem vesznek, de a bankok a megmaradó összeg 3%-ának megfelelő számlavezetési díjat számíthatnak fel rá, minden egyes hónapban, ami azért hamar felemésztette volna a tartalékokat.

A Kormány 150/2021. (III.27.) számú rendelete módosította a Széchenyi Pihenő Kártya juttatás felhasználásának feltételeit, így június 1. napjától visszavonásig, de legalább

a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig a bankok nem számítanak fel számlavezetési díjat.

A Kormányrendeletnek megfelelően a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül külön tájékoztatást küldenek majd a bankok arról, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő 61. naptól kezdve milyen mértékű díjat számít fel a 2017-es, a 2018-as és a 2019-es munkáltatói juttatásból a tájékoztatás napján még fel nem használt pénzeszköz után.

A SZÉP kártya felhasználása 2021-ben átjárható az alszámla típusától függetlenül

SZÉP kártya 2021 könnyítés alszámla felhasználhatósága

A koronavírus-járvány ideje alatt a SZÉP kártya jutattásban részesülő emberek jelentős részének halmozódott fel pénze, különösen a szálláshely és a szabadidő alszámlákon, hiszen ezeket nem tudták étel házhozszállításra felhasználni.

A helyzetet felismerve megszületett az a rendelet, amely átmenetileg eltörli a különböző SZÉP kártya alszámlák felhasználása közötti szabályokat, korlátozásokat. Magyarán, a rendelet értelmében fizethetünk bármelyik zsebből bármilyen célra a kártyaelfogadó helyeken, azaz:

a vendéglátás „zsebből” lehet költeni szállás célokra vagy szabadidőre és ugyanígy fordítva, bármelyik irányban. Ez, a SZÉP kártya alszámlák felhasználására vonatkozó ideiglenes könnyítés 2021. december 31-ig lesz érvényben.

A SZÉP-kártya 2021. évi juttatásainak keretösszegei a NAV oldalán találhatók meg.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.
Amennyiben hasznosnak és alaposnak találod az oldal híreit, és módodban áll, köszönöm, ha támogatod a működését.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben