Szerbia enyhítés beutazási korlátozások megszüntette teszt karantén

Szerbia megszüntette a beutazási korlátozásokat Magyarország irányából

by Waterfan

Szerbia könnyített a beutazási korlátozások szabályain és mostantól sem karantén, sem pedig tesztelési kötelezettséget nem ír elő Magyarország irányából történő beutazás esetén.

Szerbia irányába szabadon utazhatunk Magyarországról, se teszt, se karantén nem kell

A könnyítések február 4-én 0 órától már érvénybe is léptek, számoltunk be róla tegnap még este a Facebook bejegyzésünkben. Mai naptól kezdve nem kell sem karanténba vonulni, sem pedig tesztet bemutatni, ha Magyarországról lépünk be Szerbiába. A környező országok többségével egyébként eddig is ez a szabadság volt érvényben, most harmonizálták össze, hogy a mi irányunkból se legyen nagyobb a szigor, mint máshonnan.

A Konzuli Szolgálat Utazási tanácsok országonként című rovatában a cikk írásának pillanatában még nem jelent meg ez az információ, ugyanakkor a szerb rendelet már érvénybe lépett, a hírről pedig a helyi sajtó is beszámolt és konzuli forrásaim is megerősítették. Mivel a helyzet a jövőben változhat, minden utazás előtt célszerű ellátogatni a konzuli oldalra és az indulás napjának megfelelő aktuális helyzetről frissen tájékozódni!

Szerbiából Magyarország területére belépéskor nincs enyhítés!

Kiemelten szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországra történő beutazás esetén nincsen semmi változás! Belépéskor a már jól ismert szabályok érvényesek, 10 nap karantén, hacsak nem üzleti utazásról (és egyéb néhány kivétel) van szó.

Az ingázásra speciális szabályok vonatkoznak, ezek végeredményben lehetővé teszik, hogy a szabályok betartása mellett a 30 kilométeres sávban ingázók tudjanak napi szinten mozogni mindkét irányba, így Magyarország felé is.

Eközben Ausztria szigorításról döntött:

Zárt csoportunkban szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is olvashatsz. Kövesd az oldalt és kérj hírlevelet, ha igazán érdekel az utazás és a turizmus helyzete és szeretnél tájékozott lenni!

Biztonságos utazást és tervezgetést,
Mr Spabook
turisztikai fejlesztési menedzser,
vendégélmény tanácsadó

címlap: Djordje Jovanovic

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további érdekes és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben