Tiszafüred túraközpont játszóház

Ökoturisztikai attrakció és túraközpont nyílt a Tisza-tónál

by Polisor Bettina

Természetbúvár játszóház és túraközpont épült Tiszafüreden, a létesítmény idén tavasszal nyílik meg a látogatók számára – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzati Hivatal közleményben az MTI-vel.

A KÉRÉSZ ökoturisztikai központ rossz időjárás esetén is programlehetőségeket kínál az aktív turizmus kedvelőinek

A tájékoztatás szerint a vármegyei önkormányzat és konzorciumi partnere, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség együttműködésében új, négy évszakos aktív- és ökoturisztikai attrakció épült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert csaknem 1,3 milliárd forint száz százalékos, vissza nem térítendő támogatásból.

Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzati Hivatal

A füredi Holt-Tisza partján levő létesítményben többek között panorámás teraszt, belső fogyasztóteret, földszinti rendezvényteret alakítottak ki. Emellett például természetismereti bemutató és csoportos foglalkoztatóhelyiségek is a látogatók rendelkezésére állnak majd.

A komplexum emellett a vízitúrák és a kirándulások kiindulópontjaként is fog szolgálni, de konferenciáknak is helyet ad majd. A közleményből az is kiderül, hogy kiemelt figyelmet fordítottak a tervezéskor a fenntarthatóságra, és igyekeznek a létesítményt lehetőleg teljes mértékben megújuló energiaforrások segítségével üzemeltetni.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben