Kína Tajvani-szoros tankok strand csapatösszevonás Tajvan

Több száz tank jelent meg a strandolók között a homokban – újabb háború törhet ki (videó)

by Kassay Tamás

A világ egyik legfejlettebb állama, vásárlóerő paritáson számolva a 14. legerősebb Tajvan óriási kockázatokkal néz szembe a közeljövőben, ugyanis brutális méretű katonai csapatösszevonást hajtott végre Kína a Tajvani-szoros partján elterülő Fudzsian régióban. A megdöbbentő felvételeken látható, ahogy strandolók között vonulnak el a tankok, harckocsik.

Tajvan vitatott jogállású állam, Kína része, de önálló kormányzata és fizetőeszköze van, demokratikus berendezkedéssel működik.

Egyik legkedvesebb és legjobb emlékeket idéző úti célom Tajvan, ahol éppen a járvány előtt nem sokkal volt szerencsém 2 hetet eltölteni. Különleges kultúra, ahol keveredik a Japán hightech és fejlettség a kínai színességgel, ahol az emberek a világ legkedvesebb vendéglátói (az irániak után), ahol mindenki segít és nyitott a világra, valamint a külföldi turisták megismerésére.

Tajvan mind természeti, mind kulturális szempontból csodálatos, amelyet annak köszönhet, hogy az ősi kultúrák a modernkori nyitottsággal párosulnak. Használhatják a közösségi médiát, mint Facebook, és társai. A bűnözés szintje alacsony, szuperbiztonságos úti cél.

Mivel az Amerikai Egyesült Államok Képviselőházának elnöke Nancy Pelosi várhatóan a szigetre látogat és ott egy éjszakát el is tölt, kivívta Kína haragját, mert évtizedek óta nem járt a területen ilyen magasrangú amerikai tisztviselő. Politikába nem szeretnék belemenni utazós hírportálként, így a tényekre szorítkozom:

  • Peking az összes polgári repülőjáratot törölte Tajvan irányába, mind az indulókat, mind az érkezőket.
  • A Tajvani-szorosnál kétéltű járművek százai jelentek meg néhány óra alatt.
  • Vonatokkal szállítanak még több katonai járművet és fegyverzetet a térségbe.
  • Tajvan folyamatosan, online tájékoztatja a lakosságot, hogy vészhelyzet esetén pontosan melyik óvóhelyekre lehet menni és mi a teendő. Az óvóhelyek kapacitása Tajpejben a fővárosi lakosság négyszeresére elegendő, alaposan felkészültek. A szigetet sújtó természeti katasztrófák, földrengések miatt nagyon fejlett lakosságvédelmi rendszerük van, amellett, hogy az embereket is felkészítik a vészhelyzetekre és a társadalom nagyon összetartó, erősen együttműködő.

Frissítés: Felszállt az amerikai tisztviselőt szállító repülőgép, amelynek útját olyan sokan követik, hogy akadozik a Flightradar.

Világutazóként minden helyet szeretek, minden kultúrát tisztelek és mindenhol szeretném, hogy a feszültségekre megtalálják a mindenki számára elfogadható megoldást. Az erőszak nem eszköz, a provokáció szükségtelen, a dac és a büszkeség gyilkos. Bízom abban, hogy Tajvan és Kína egyként, de egymást tisztelve tud élni a jövőben is és olyan szeretettel fogják várni az utazókat, mint eddig. Nincsen szükség arra, hogy ártatlan életek vesszenek el, miközben az együttműködésre minden lehetőség adott. Bízom abban, hogy a keleti bölcsesség győzedelmeskedik a hisztériakeltés felett és megbecsülik, megóvják egymást – a sajátjaikat.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben