Tokaj megújul, új turisztikai fejlesztések kezdődnek

by Polisor Bettina

Történelmi léptékű fejlesztés veszi kezdetét az idén 950 éves Tokajban, több ezer négyzetméternyi ingatlan újul meg – tájékoztatta az MTI-t a város önkormányzata hétfőn. 

Megszépül a tokaji Városháza főhomlokzata és a Járási Hivatal főutcai palotahomlokzata is

A Városháza és a Járási Hivatal épületének fejlesztése mellett az átfogó rekonstrukciónak köszönhetően eltűnik a város főterén „éktelenkedő” áruház épülete, valamint a főutca huszonöt éve lerakott járdái és útburkolatai nyolcszáz méter hosszan megújulnak, és új andezit burkolatot kapnak.

Tokaj turisztikai fejlesztések
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

A felújítás érinti Tokaj első fogadóépületét is

Az Aranysas fogadó felújítása is megkezdődik – a fogadó udvarán a közelmúltban egyébként többszáz éves leleteket találtak. Megújul a fogadóhoz tartozó kültéri rendezvényparkként működő rész is, és az áruház mögötti tér, ahol a felépülő fedett pavilon városi rendezvények és művészeti előadások egyik állandó helyszíneként szolgál majd.

Tokaj turisztikai fejlesztések

A közlemény szerint a Tokaji Írótábor helyszíne is új köntöst és funkciókat kap: az irodalmi találkozó székhelyeként szolgáló épület egykori lakószárnyában az írótábor apartmanokat alakít ki, így egész évben nyitva tartó vendégházat működtethet majd, emellett a mintegy 2600 négyzetméteres Zákó Ház (Degenfeld palota) épületét is felújítják.

Ahogyan a tavalyi évben útjára indított Tokajbusz-projektnek, úgy a mostani fejlesztéseknek is az a célja, hogy a városban kialakuljon egy erős bor-, gasztro- és turisztikai termékkínálat, és a város az ország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja legyen, megélhetést és stabil munkát biztosítva ezzel a városban élőknek, valamint minőségi kikapcsolódást nyújtva a Tokajba érkező vendégeknek.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben