Utazás Kiállítás 2023 program díszvendég

Hazánk első számú turisztikai kiállítása újra várja az utazás szerelmeseit a Hungexpo-n

by Kassay Tamás

Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje, az Utazás Kiállítás 2023. február 23-26. között immárin a 45. alkalommal várja a szakembereket és az utazókat a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

45. Utazás kiállítás 2023 február 23-26

Az Utazás kiállítás legutóbb 2.200 szakember számára nyújtott lehetőséget találkozásra, kapcsolatépítésre és a piaci trendek és tendenciák megismerésére a nyitó, szakmai napon, míg a hétvégi napokkal együtt összesen 27.000 látogatót vonzott a rendezvény.

2023-ban előreláthatólag 30 ország kiállítói mutatják be helyi értékeiket, látnivalóikat, attrakcióikat.

Az Utazás kiállítás az „A” Pavilonban lesz, amely 20.000 négyzetméteres területével a Hungexpo legnagyobb kiállítótere. Szintén ebben az épületben kap helyet az E-Bike Test&Show, valamint a Karaván Szalon is, míg a Budapest Boat Show a „G” pavilonban lesz megtekinthető.

Madagaszkár a külföldi díszvendégünk, valamint 30 országból érkeznek majd hozzánk a kiállítók. A Blogger Corner Anillával bővül, ő is felkerül ma/holnap a weboldalra.

Az Utazás kiállítás 2023-as tematikája: fenntarthatóság a turizmusban

Fő témát is kap a kiállítás – fenntarthatóság a turizmusban – hiszen a jelen helyzet következtében a fenntartható üzemeltetés vált elsődlegessé, ami egyben az ökológiai lábnyom csökkentését, a fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalást is jelenti. Ebben a témában is lesz előadás a Blogger Corner szekciójában, valamint a Járatlan Utakon Fesztivál betétprogramjában is.

Az Utazás kiállítás 2023-as díszvendégei

Belföldi díszvendég: BalatonBike 365

Az Utazás kiállítás ez évi belföldi díszvendégét is a kiemelt témához illeszkedően választották ki a szervezők: BalatonBike365 – Bringázz egész évben a Balaton környékén! Weboldaluk és applikációjuk a Balaton turisztikai térségébe kalauzol bennünket, méghozzá biciklivel, az év 365 napján, mi a Spabook-kal pedig részt vehettünk a megnyitó ünnepségen és bringázhattunk a Balaton vonzáskörzetében.

Kulturális díszvendég: Liget Budapest Projekt

A jövő évi rendezvény egy kulturális díszvendéget is bemutat, amely nem más, mint a Liget Budapest Projekt. A Liget Budapest Projekt ma Európa legnagyobb, rangos nemzetközi díjakkal elismert kulturális tartalmú városfejlesztési projektje, amelynek köszönhetően a Városliget 2023-ra élhetőbb, a mostaninál jóval zöldebb és korszerűbb, vonzó intézményekkel gazdagabb park lesz.

Külföldi díszvendég: Madagaszkár

A tavalyi külföldi díszvendég Egyiptom után ismét egy afrikai ország lesz a kiállítás kiemelt vendége, ezúttal Madagaszkár képviselői kapnak lehetőséget arra, hogy a legmagasabb szinten mutathassák be országukat a magyar utazóközönség számára.

Szakmai programok a 45. Utazás kiállítás repertoárjában

Utazás Kiállítás 2023 program Hungexpo

A kiállítók bemutatkozása mellett a fenntarthatóság jegyében ismét számos szakmai és nagyközönség programmal is készülünk, melyek között újdonságok és visszatérő nagysikerű elemek is helyet kapnak.

Egészségturizmus Szakmai Fórum

A szakembereknek szóló egészségturizmus szakmai fórumon szó lesz a fenntartható fejlődésről. A konferencia fő célja, hogy átfogó képet adjon a nemzetközi és a hazai trendekről és tendenciákról az egészségturizmusban, jó gyakorlatokat mutasson be a fenntartható fejlesztésekre. 

E-Bike Test&Show

A legnagyobb újdonság 2023-ban az E-Bike Test&Show lesz, mely szintén az Utazás kiállítás kiemelt témájához kapcsolódik. Az érdeklődők E-Bikekokat próbálhatnak ki egy külön erre a célra épített pályán. Az E-Bike Test&Show célja, hogy egy szélesebb közönség ismerje meg ezt az egyre népszerűbb eszközt.  

Blogger Corner

Utazás Kiállítás 2023 program blogger corner

A rendezvény mindemellett számos további programot biztosít a látogatóknak, hiszen újra lesz Blogger Corner, ahol ismert hazai utazók mesélnek élményeikről, tapasztalataikról és adnak hasznos tippeket. Különösen ajánlott ez a program turisztikai szolgáltatóknak, szálláshely vezetőknek, éttermeknek, mert személyesen ismerkedhetnek meg olyan bloggerekkel, véleményvezérekkel, akik hatékonyan és már sokszorosan bizonyítottan tudják segíteni az online kommunikációjukat.

A 2023-as Blogger Corner előadói:

Járatlan Utakon Fesztivál

Ismét az Utazás kiállítás ad otthont a 14. Járatlan Utakon Fesztivál betétprogramjának.

Az ország ismert független hátizsákosai, utazói, bloggerei és extrém utazói gyűlnek össze, hogy megosszák történeteiket és tapasztalataikat az utazni vágyó, kíváncsi közönséggel. Inspirálnak, ötleteket adnak: mikor, hova, hogyan, miért és mennyiért lehet és érdemes elutazni. Természetesen lesz alkalom az előadások után kérdezni az előadókat és beszélgetni velük.

A kerekasztal beszélgetéseket is különböző tematikák szerint rendeztük – így sokkal interaktívabb, egyéni kérdéseknek, problémáknak is könnyebben tudtok hangot adni, átbeszélni. Kérdéseket pedig az adott kerekasztal oldalon előzetesen is feltehettek.

Fesztivál Sziget

Új programmal is bővül az Utazás kiállítás, ugyanis most először egy fesztivál sziget is lesz a rendezvényen, amelyen több hazai fesztivál is bemutatkozik, valamint különleges promócióval is készülnek a látogatóknak. 500 db Sziget hetijegyet ajánlanak fel diák áron, valamint napijegyet is nyerhetnek az érdeklődők. Akik már biztosan itt lesznek: Balaton Sound, Sziget Fesztivál, Gyereksziget, Gourmet Fesztivál.  

Afrika Expo

Afrika országait, hagyományait bemutató, zenés, interaktív kiállítás a kiállításon belül, minden évben nagy élmény!

Utazás Kiállítás 2023 program Hungexpo

A kiállítás folyamatosan frissülő programkínálata megtalálható a kiállítás honlapján, ahol már a jegyvásárlás is elindult: www.utazas.hungexpo.hu

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben