A VakVarjú étteremcsalád innovatív beszállítói programot indított hazai termelők számára

by Kassay Tamás

A Vakvarjú Étteremcsalád üzemeltetője 2024-ben elindítja az I. VarjúGazda Éléskamrája Programot, amelyben több termékkategóriában keresi magyar beszállítóit. A termelőkkel való szoros együttműködés révén képes lesz biztosítani, hogy minden egyes tányérra kerülő étel a lehető legfrissebb, legízletesebb alapanyagokból készüljön.

Elindult az I. VarjúGazda Éléskamrája Program

A hazai alapanyagok használata nem csupán a frissesség és minőség záloga, hanem fontos lépés az ökológiai lábnyom csökkentése és a fenntartható célkitűzések felé is, mivel a magyar alapanyagok használatával jelentősen csökkenthető a szállításból adódó környezeti terhelés. A minőségi alapanyagok iránti szenvedély vezérli azt a vágyat, hogy a hazai lehetőségekből a legjobbat hozza ki.

Célunk, hogy növeljük a magyar alapanyagok és termelői beszállítók számát éttermeinkben, cukrászdáinkban és rendezvénykonyhánkon. Olyan magyar termelőket keresünk, akik osztoznak velünk a minőségi alapanyagok iránti szenvedélyben, és szeretnék termékeiket egy szélesebb közönség számára bemutatni

– nyilatkozta Semsei Rudolf, a VakVarjú Éttermek tulajdonos-ügyvezetője.

A programban legalább 6 hónapos (tavasz-nyári étlap vagy ősz-téli étlap időszaka) időtartamra keresik beszállítói partnereiket, a mellékletben megadott havi mennyiségben. Fontos, hogy a beszállítási időszak alatt partnereik termékei kiegyensúlyozottan jó minőségben érkezzenek, mindig az adott szállítási határidőre, a megadott egységbe.

A VarjúGazda Éléskamrája Program 2024-ben az alábbi termékeket tervezik beszerezni

VarjuGazda Éléskamrája Program VakVarjú étteremcsalád
  • Zöldség és gyümölcs és a felhasználásukkal készített termékek
  • Húsfélék, húskészítmények és felhasználásukkal készített termékek
  • Tej, tejszármazékok és a felhasználásukkal készült termékek
  • Egyéb háztáji „finomságok”
  • Gabona vagy gabonafélék felhasználásával készült termékek

A konkrét termékek és a kalkulált beszállítandó mennyiségek listája ide kattintva tekinthető meg.

A termékkel kapcsolatban előírás, hogy 100%-ban hazai alapanyag, vagy 100%-ban magyar alapanyagokból készült termék legyen, ennek eredetigazolását kérik mellékelni.

VarjúGazda Éléskamrája Program kommunikációs felületet is biztosít a kiválasztott beszállítóknak

A kiválasztott beszállítói partnereik számára a VakVarjú kommunikációs felületeket is biztosít, ezért kérik, hogy minden kiválasztott termelő vállalja, hogy vállalkozásának neve, termékének eredete, előállításának helye, termékének márkaneve és/vagy logója az éttermek online és offline anyagain megjelenhessen a beszállítói szerződés időtartama alatt.

A kisebb termelők sem szorulnak ki a programból, őket a Chefajánlat keretében várják!

Amennyiben az elvárt havi mennyiséget fél éves időtartamban nem tudja biztosítani egy termelő, abban az esetben is pályázhat a „Chefajánlat” kategóriában. Ebben az esetben a kb. 4-6 hétig tartó, az étterem konyhafőnöke által összeállított egyedi ajánlatban szerepelhet majd alapanyaga, készterméke.

VarjúGazda Éléskamrája Program pályázati tudnivalók

A pályázatokat 2024. február 12-március 3. között várják, a pályázati felület lezárása: március 4-én 9 órakor törénik.

Jelentkezés és további információk a VarjúGazda Éléskamrája Program hivatalos oldalán található.

A termelőket chefekből, gasztronómiai szakemberekből, a VakVarjú étteremcsalád üzemeltetési és beszerzési vezetőiből és a tulajdonosokból álló szakmai bizottság választja ki, egy meghatározott időpontban (2024. március vége) kóstolóval egybekötött eseményen. A kiválasztásban a pályázó által megadott termék minősége, a szállítási kondíciók és az ajánlott ár a legfontosabb értékelési szempontok, de a VarjúGazda programban a szubjektív választás lehetőségét fenntartja a VakVarjú csapata.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben