Spabook.net Kassay Tamás

Ingyenes WiFi a repülőkön Telekom előfizetéssel

by Waterfan

Ingyenes fedélzeti WiFi szolgáltatást vezetett be a Telekom az előfizetői részére. Lássuk a részleteket, hogyan használható a mobil és a mobilinternet a fedélzeten, repülés közben.

Az InFlight Wifi névre keresztelt új szolgáltatás egyelőre kizárólag a Lufthansa, Austrian Airlines, valamint az Eurowings járatain vehető igénybe. Miután a repülő utazási magasságra emelkedik, elérhetővé válik a fedélzeti internet, akár több saját mobileszközön is.

A használat csak akkor lehetséges, ha előzőleg letöltitek a Telekom Alkalmazást az App Store-ból, vagy Google Play-ből és azon keresztül regisztráljátok a telefonotokat, ehhez SMS-ben érkezik a megerősítő kód. Ha ez megvan, akkor egy újabb regisztrációs folyamat után csatlakozhatsz rá a Lufthansa-csoportnál működő FlyNet-re, amin keresztül működik az internet a repülőn.

Az elérés bárki számára használható, DE nem mindenkinek ingyenes! A Telekom mostantól, ingyen biztosítja a fedélzeti internet elérést azon havi díjas előfizetőinek, akik legalább egy aktív havi díjas mobil vagy otthoni szolgáltatással rendelkeznek.

Lufthansa_fedelzeti_internet_inflight_WiFi

A dolog azért nagy és kedvező fejlemény, mert amúgy ez a szolgáltatás a Lufthansa utasainak fizetős, kivéve a gyémánt millió mérföldes utasokat, valamint a Telekom-os jogosultakat, akik számára ingyenessé vált a WiFi. Ettől még érdemes a fedélzeti tartalmakat bújni, Mr Spabook talált wellness-es dolgokat is, és ezeket csak itt lehet megtalálni, ha leszálltál a gépről, akkor integethetsz ezeknek.

Filmnézésre se számítson senki, ugyanis a repülőgépeken elérhető sávszélesség oszlik szét az internetező utasok között, fejenként nagyjából 600 kbps érhető el, ez kiváló chatelésre, statikus oldalak olvasására, de multimédiára nem megfelelő.

Természetesen továbbra is kötelező a repülő mód használata, de amikor azt kiválasztottad, utána a WiFi-t vissza tudod és vissza is szabad kapcsolni. Ha idáig eljutottál, akkor a csatlakozás után a Telekom appban láthatod a hálózat nevét és jelszavát is. Ennek beírásával egy másik eszközt is tudsz csatlakoztatni a WiFi-hez.

Lufthansa_fedelzeti_ellatas_inflight_WiFi

Mobilfüggők figyeljetek arra, hogy a telefont ne ejtsétek bele se a kajába, se az ülések közé, nehéz onnan kihalászni! Ha mégis leesik, minden esetben jelezzétek egy légiutas-kísérőnek, mert bármikor lehet váratlan turbulencia és nem vicces, ha épp kicsavarodott kézzel lógsz be az ülések közé.

Ha hasznosnak találod az oldalam, akkor nagyon örülök neki, ha megosztod a bejegyzést, és megírod kommentben, hogy Te melyik mobilszolgáltatónál vagy. Ezzel segíted, hogy még több érdekességről tudjak írni a jövőben.

Jó utat, sok élményt!
Mr Spabook

Forrás: Telekom
kép: saját

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben