Wizz Air Cardiff Wales 9 új útvonalat nyit

A Wizz Air gázra lép és tovább terjeszkedik

by Waterfan

A Wizz Air ezúttal az Egyesült Királyság piacán folytatja az Olaszországban és Norvégiában is látott magabiztos terjeszkedését. 9 új útvonalat nyit Wales-ből.

Cardiff a Wizz Air új bázisa

A Wizz Air UK brit leányvállalata bejelentette, hogy új bázist nyit a walesi főváros, Cardiff (CWL) repülőterén, amely 4. bázis lesz London Luton (LTN), London Gatwick (LGW) és Doncaster Sheffield (DSA) után. A magyar gyökerű fapados légitársaság egy Airbus A321 típusú repülőgépet állít szolgálatba Cardiffban.

Mindeközben a Ryanair Brüsszelből kínál menekülő járataira szóló, akciós árú jegyeket.

A Wizz Air walesi bázisa jelentős beruházásnak számít a régióban, mert a légitársaság közleménye szerint nagyjából 40 közvetlen és több mint 250 közvetett munkahelyet teremt. Ez kétségtelenül kedvező fejlemény a jelen helyzetben, különösen a helyi légi és földi közlekedésben, valamint a turizmus-vendéglátásban. Wales 9 népszerű üdülőhellyel történő összekötése komoly lendületet ad a helyi gazdaságnak. A Cardiff Airport éves forgalmát több, mint 350 000 utassal növeli.

Ez a bejelentés a légitársaság közelmúltbeli terjeszkedési stratégiájának folytatását jelzi. A Wizz Air UK októberben új bázisokat nyitott a London Gatwick és a Doncaster Sheffield repülőterein, júliusban pedig újabb géppel bővítette a London lutoni bázist, amelynek szolgálatba állításával a Wizz Air UK flottája 14 repülőgépre nőtt. A Cardiff repülőtérről induló, most bejelentett új útvonalak elindításával a WIZZ 11 brit repülőtérről immár 132 útvonalat üzemeltet.

Ma jelent meg a Portfolio.hu-n egy elemzés, amely azonos következtetésre jut, mint amit november elején megfogalmaztam és amit a mai Wizz Air bejelentés tovább erősíti:

Ken Skates, Észak-Wales gazdasági és közlekedési minisztere hozzátette: Ezek nagyon jó hírek és olyan pozitív lépések, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a cardiffi repülőtér magához térjen a Covid-19 járvány negatív gazdasági következményeiből. Az új WIZZ szolgáltatásokkal még több lehetőség közül választhatnak az utasok, új munkahelyek jönnek létre és a repülőtér gazdasági helyzete is fellendülhet. Nagyon várom, hogy elinduljon a kilenc új útvonal a következő hónapokban.” 

A Wizz Air legújabb útvonalai Cardiff-ból

Az új bázis megnyitja az utat a napsütés felé, mert olyan úti célokra is repülhetnek a környékbeliek, mint Alicante, Faro, Lárnaka vagy éppen Tenerife, továbbá olyan szezonális útvonalak is nyílnak majd, mint nyáron Korfu, Heraklion és Palma de Mallorca, vagy télen Lanzarote, illetve Sharm El Sheikh. Jegyek mától kezdve foglalhatók 27,99 fontos ártól kezdődően a Wizz Air oldalán vagy a mobilalapp-on keresztül. 

ÚtvonalJáratsűrűségElső járatViteldíj***
Cardiff – Alicante  csütörtök, vasárnap2021. március 28.£ 29.99
Cardiff – Faro csütörtök, vasárnap (nyár)kedd, szombat (tél)2021. március 28.£ 29.99
Cardiff – Lárnakacsütörtök, vasárnap (nyár)kedd, szombat (tél)2021. március 27.£ 36.99
Cardiff – Tenerifehétfő, szerda, péntek2021. március 26.£ 31.99
Cardiff – Heraklionkedd, szerda, péntek (csak nyáron)2021. március 26.£ 36.99
Cardiff – Korfukedd, szombat (csak nyáron)2021. május 29.£ 36.99
Cardiff – Palma De Mallorcakedd, vasárnap (csak nyáron)2021. március 28.£ 27.99
Cardiff – Lanzarotekedd, szerda, péntek (csak télen)2021. október 1.£ 31.99
Cardiff – Sarm es-Sejkkedd, vasárnap (csak télen)2021. november 1.£ 45.99

Érdekelnek az utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, és értesülj szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós témáról is. Érdekes volt? Oszd meg másokkal is!

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó,
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben