Zalakaros programok élmények

Zalakaros ősszel is vár: 5 élmény ötlet a virágos kisvárosban

by Kassay Tamás

A Balaton délnyugati közelségében helyezkedik el Zalakaros. A városnak az „élet zálogaként” is ismert termálvíz hozta meg az azóta is töretlen népszerűséget, amely nem csak a gyógyulást, de a mindennapi erőt, és a felejthetetlen élmények gazdagságát is jelenti az ide látogatók számára.

A hűvösebb hónapokban is számos felfedezni váró program vár a virágos kisvárosba látogatókra: remek kirándulások, bringatúrák, kulturális programok várnak, ezekből szemezgetük az alábbi sorokban.

Mára azonban a város és a Zalakarosi fürdő sokkal több és színesebb ennél, családi paradicsommá nőtte ki magát, ahova újra és újra jó visszatérni.

A Zalakarosi Fürdő a kikapcsolódás mellett igazi izgalmakkal teli világ, ahol a kalandoknak csak a képzelet szab határt. A fürdőről és annak Gyermekvilág részlegéről korábban írtam személyes élménybeszámolót is.

TOP5 élmény Zalakaroson az aktív pihenés szerelmeseinek

Az aktív pihenés szerelmesei számára Zalakaros és környéke igazi fellegvár, legyen szó akár bakancsos túrákról, akár két keréken történő kirándulásról. A zalai szőlőhegyek, a Kis-Balaton érintetlen madárvilága, a lemenő nap fényében eltöltött kellemes séták, örök emlékek maradnak az ide látogatók számára. A családi kalandok szerelmesei pedig a közeli kalandpark izgalmas attrakcióit próbálhatják ki, ahol minden korosztály megtalálja a kedvére való szórakozást.

Zalakaros programok élmények Nordic walking
  • Túra: Zalakaros 7 darab, 4-10 km hosszú gyalogtúra útvonallal vár.
  • Kerékpár: 8 darab, tökéletesen kiépített kerékpárút szeli át a környéket.
  • Kis-Balaton: a hely, ahol a mérnöki tudomány és egy bámulatos élővilág varázslatos mikrokozmoszt alkot. 30 kilométeres kerékpártúrát lehet tenni erre, így akár autó nélkül is megközelíthető. A madárvilág a fiatalokat és az időseket egyaránt lenyűgözi.
  • Zobori élménypark, amely nyári szánkóval, 4D mozival, és Magyarország egyetlen hullámvasútjával vár bármilyen időjárás esetén.
  • Történelmi kalandpark, amely a honfoglalás korától napjainkig tartó képzeletbeli időutazást kínál.

Minőségi szállások Zalakaroson

Napjainkban már mindenki kedvére talál magának szálláshelyet is, válogathat a 3 és 4 *-os hotelek között, amelyek maximális kényeztetést kínálnak, valamint válogathat a gazdag magánszállásadói kínálatból, amely a magyaros vendégszeretet legszebb hagyományait örökítette át a modern korba.

Zalakaros, maga az élet, ahol az együtt töltött percek élményekké kovácsolódnak…

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben