Abu Dhabi beutazási korlátozások újranyit karantén nélkül

Abu Dhabi megnyit a teljesen beoltott turisták előtt, nincs többé karantén

by Kassay Tamás

Abu Dhabi kormánya bejelentette, hogy a külföldről az emírségbe érkező összes, teljesen beoltott utazó számára megszünteti a karanténkötelezettséget.

A komoly hatású lépés minden bizonnyal összefüggésben áll azzal, hogy az Egyesült Arab Emírségek az EXPO 2020 mellett hamarosan otthont ad a Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi Nagydíj mellett számos más globális eseménynek is az elkövetkező hónapokban. A lazítás nélkül ezen rendezvények sikeressége borítékolhatóan csorbult volna.

Augusztus 30-tól tehát a teljesen beoltott (az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által jóváhagyott oltóanyaggal, azaz nyugati, vagy Sinopharm oltással rendelkező) utazók bármely nemzetközi célállomásról érkezzenek is, karantén nélkül léphetnek be az emírség területére, ugyanakkor fontos, hogy tesztelési kötelezettség továbbra is van. Minden utas kell, hogy rendelkezzen az indulástól számított 48 órán belül elvégzett PCR-tesztet eredménnyel, majd érkezéskor szintén kell végeztetni egy tesztet, és a beutazási országtól függően meghatározott napokon további, ismételt tesztelést kell elvégeztetni. A be nem oltott utazókra továbbra is a kiindulási országuk függvényében meghatározott beutazási korlátozások vonatkoznak. A Konzuli Szolgálat oldala a cikk megjelenésének időpontjában még nem frissítette a saját lapját ezzel az információval, de a forrás hivatalos.

Az Etihad Airways, az Egyesült Arab Emírségek, Abu Dhabi nemzeti légitársasága a kormány bejelentését követően felkészült arra, hogy fellendül az érdeklődés az Abu Dhabiba irányuló és onnan induló utazások iránt. Mindazonáltal a Wizz Air épp a héten jelentette be, hogy 2022 januárjáig továbbra is Dubajba repül inkább Abu Dhabi helyett a beutazási korlátozások miatt.

„A hír tökéletesen időzített arra, hogy a világot újra Abu Dhabiban üdvözölhessük. A turisták, valamint a világ minden tájáról érkező látogató barátok és rokonok részéről hatalmas keresletnövekedésre számítunk. Ez az Egyesült Arab Emírségek lakosainak is nagyobb rugalmasságot és nyugalmat biztosít majd a globális utazások során.

mondta Tony Douglas, az Etihad csoport vezérigazgatója

Az Abu Dhabi emirátus a világ egyik legjobb közegészségügyi programját valósította meg a lakosság védelme érdekében, világviszonylatban kiemelkedő, rendkívül magas oltási aránnyal, valamint olyan intelligens, technológiai-vezérelt megoldásokkal, mint az Al Hosn alkalmazás, amely a lakosok és a látogatók biztonságát szolgálja.

Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben