Airbnb lemondás szabályzat változás

Változik az Airbnb szabályzata, visszavonják a pandémia miatt bevezetett könnyítéseket

by Kassay Tamás

Az Airbnb szabályzata több könnyítést is tartalmazott a koronavírus-járvány kirobbanása után. Május 31-től azonban az online szállásportál megszünteti ezeket az engedményeket és visszatér az eredeti szabályokhoz, amely elsősorban a lemondások témakörét érinti.

Az Airbnb a járvány alatt azt vezette be, hogy teljes pénzvisszatérítést vagy utazási kreditet ad azoknak, akik igazoltan a koronavírus miatt kényszerülnek lemondani a foglalásukat. Emellett a házigazdák is díj nélkül törölhették a foglalási igényeket úgy, hogy ez a Superhost minősítésüket sem befolyásolta. – szúrta ki a Roadster.

Május 31-től ezek az enyhítések megszűnnek és újra a házigazdák lemondási feltételei lépnek érvénybe.

A jelenlegi kínálat alapján egyébként a szálláshelyek nagyjából kétharmada rugalmas feltételek mellett lemondható, és továbbra is lesznek ingyenesen lemondható szállások is. Aki számára ez fontos szempont, a keresésnél külön szűrőt talál, hogy csak az ilyen szállásokat jelenítse meg számára a rendszer.

Elindult utazási ügyekhez kapcsolódó jogi tanácsadó rovatunk, az első anyag ide kattintva olvasható.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport, személyes kalandjaimat a blogomon követhetitek.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben