Santiago Chile beutazás korlátozások feltételek oltás teszt karantén

Chile megszünteti a karanténkötelezettséget a teljesen beoltott turisták számára

by Kassay Tamás

November 1-jétől megszűnik a karanténkötelezettség a Chilébe utazó, teljesen beoltott turisták számára. Jelenleg az oltottaknak is még 5 nap, oltással nem rendelkezőknek 7 nap karanténba kell vonulniuk.

November 1-jétől a Chilébe utazóknak nem kell karanténba vonulniuk érkezéskor.

A jelenlegi 5 napos karantént néhány héten belül feloldják, erősítette meg a chilei turisztikai hivatal a Travel + Leisure-nek:

„November elsejétől kezdve a korábban meghirdetett 5 napos elkülönítési időszak már nem kötelező; azok az utazók, akik teljes körűen beoltottak, és utazás előtt érvényesítik az oltási státuszukat, valamint Chilében negatív eredményt felmutató COVID-19 PCR-tesztet végeznek, karantén nélkül utazhatnak az ország egész területén.” – idézi a Turisztikai Hivatal közleményét a lap.

Chile beutazás: korlátozások, feltételek jelenleg (október 1-től)

Santiago Chile beutazási korlátozások feltételek oltás teszt karantén
Érdekelnek az utazás világának precíz hírei? Neked szól a Turizmus hírek csoportja!
(Az értesülés még nem szerepel máshol a cikk megjelenésekor, ahogy ezt és ezt is Spabook-tól tudhattátok meg.)

Az alábbiakban a jelenleg érvényes chilei beutazási korlátozásokat mutatom be, ezek fognak november 1-től enyhülni úgy, hogy teljesen beoltottak számára megszűnik a karanténkötelezettség, de tesztelni nekik is továbbra is kell majd. A legújabb aktuális információkat Chile hivatalos oldalán lehet megtalálni, természetesen a magyar Konzuli Szolgálat mellett.

Chilébe 3 kijelölt nemzetközi repülőtéren, a Santiago de Chile-i Arturo Merino Benitez repülőtéren (SCL), az Iquique-i repülőtéren (IQQ), illetve az Antofagasta-i repülőtéren (ANF) keresztül, QR kóddal ellátott chilei oltási igazolás (Pase de Movilidad), elektronikus úton kitöltött egészségügyi nyilatkozat, 72 óránál nem régebbi, negatív PCR teszteredmény és legalább 30 000 USD fedezetet nyújtó utazási egészségbiztosítás birtokában lehet beutazni.

Tesztelésre oltatlanok és oltottak számára is szükség van. A Chilébe közvetlenül érkező légijárat indulását megelőző 72 órán belül elvégzett, egy laboratóriumi SARS-CoV-2 PCR vizsgálat negatív eredményét igazoló spanyol vagy angol nyelvű okiratot kell bemutatni. (A 72 óra a mintavétel időpontjától számítandó.) 2 éves kor alatt nem kell.

A chilei hatóságok 2021. október 1-től online eljárás keretében lehetőséget biztosítanak a külföldön beoltott személyek Moderna, Pfizer/BioNTech, Janssen, Astra Zeneca, Sinopharm, Sinovac, CanSino vagy Sputnyik-V típusú koronavírus elleni védőoltásainak elfogadására, illetve számukra chilei oltási igazolás (Pase de Movilidad) kiállítására. QR kóddal ellátott chilei oltási igazolás itt igényelhető. 

A Chilébe érkezőknek – kiindulási országuktól függetlenül –  QR kóddal ellátott chilei oltási igazolás birtokában a beutazást követően 5 napig (120 óra időtartamban), az okmány hiányában pedig 7 napig (168 óra időtartamban) hatósági karantént kell teljesíteniük. Az országba történő belépésüket követően 14 napig – napi rendszerességgel – online egészségügyi űrlapot kell kitölteniük, amelyen az esetlegesen tapasztalt tüneteikről kell nyilatkozniuk.  

Az utazónak a karantén helyszínéül szolgáló szálláshelyet a repülőtérről legfeljebb 2 órán belül tömegközlekedés igénybevétele nélkül el kell érnie (taxi és reptéri kisbusz igénybevétele megengedett). A karantén szállás címét, illetve az ott élő személyek listáját utazás előtt online kitöltendő nyilatkozaton kötelező feltüntetni. Fontos, hogy a megjelölt lakcímen élő minden más személy is az utazó számára előírt időtartamú hatósági karantén alá kerül!  

Érdekelnek az utazás világának precíz hírei? Neked szól a Turizmus hírek csoportja!
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben