Már beltéren sem kell maszk ezen a mediterrán szigeten június 1-től, ahol az év wellness részlege is található

by Kassay Tamás

A közhiedelemmel ellentétben még bőven kisebbségben vannak azok az országok, amelyeket mindenféle korlátozás nélkül látogathatunk. Az egyikben oltást, a másikban maszkot, a többiben tesztet kérnek. Ezért számolok be arról, ha valahol változás történik, ezúttal pedig a magyarok egyik népszerű álom úti célja jelentett be enyhítést. Azért is érdemes ellátogatni ide, mert az év wellnessrészlege díjazott egység is Cipruson található – videó a cikk alján, érdemes megnézni.

Cipruson megszűnik a fedett és zárt helyiségekre vonatkozó maszkviselési kötelezettség június 1-től.

A ciprusi egészségügyi minisztérium által kiadott sajtóközlemény szerint június 1-jétől már nem kell majd maszkot viselni a zárt helyiségekben, kivéve a kórházakat, de remélhetőleg magyar turisták oda nem látogatnak el útjuk alatt.

A tömegközlekedési eszközökön továbbra is kötelező hordani a maszkot!

„Az elmúlt hetekben az összes járványügyi mutatóban folyamatos tendencia mutatkozott, és tovább csökkent a kórházi kezelések száma, ami felveti a COVID-19 megfékezésére irányuló védekezési intézkedések felülvizsgálatának és aktualizálásának szükségességét, azzal a céllal, hogy növeljük az egyéni felelősséget és a polgárok tudatosságát a személyi védelmi intézkedések betartása érdekében”

– áll a ciprusi egészségügyi minisztérium közleményében.

Ciprus áprilisban számos, a COVID-19 miatt bevezetett korlátozást eltörölt, segítve ezzel, hogy a turizmus helyreálljon a 2 éve tartó, alig vagy egyáltalán nem tapasztalható aktivitás után.

Ciprus beutazási szabályok 2022 május 15-től

Érvényes Európai Uniós Covid-19 igazolás birtokában utazhatnak be a Ciprusi Köztársaságba. Ciprus a beutazáshoz minden Magyarországon használatos vakcinát elfogad. Ciprus a kétadagos oltóanyaggal beoltottak oltási igazolását a második oltás napjától, míg az egyadagos J&J védőoltás esetében a vakcina felvételétől számított 14 nap után fogadja el. 

18 éves és annál idősebb utasok akkor minősülnek oltottnak, ha a két dózisú vakcina emlékeztető (3.) adagját is felvették, vagy az egy dózisú vakcina emlékeztető (2.) adagját is megkapták.  Amennyiben az utas a két dózisú vakcina emlékeztető oltását, vagy az egy dózisú vakcina emlékeztető oltását nem kapta meg, oltási igazolása akkor érvényes, ha 9 hónap még nem telt el az utolsó adag felvétele óta.

18 évnél fiatalabb utasok akkor minősülnek oltottnak, ha a két dózisú vakcina mindkét adagját felvették, vagy megkapták az egydózisú vakcinát.

Felgyógyult utasok:

A gyógyultságot bizonyító igazolás akkor érvényes, ha nem telt el 180 nap az első pozitív teszt eredményének dátumától.

Oltatlanok és akik nem rendelkeznek érvényes oltási- vagy gyógyultsági igazolással

Az oltatlan vagy érvényes oltási vagy gyógyultsági igazolással nem rendelkező utasoknak a 12 életév betöltését követően  az utazás megkezdése előtti 72 órában készült negatív PCR teszt eredménnyel, vagy az utazás megkezdése előtti 24 órában készült negatív antigén gyorsteszt eredménnyel kell rendelkezniük. A negatív tesztről készült igazolást angol nyelven kell bemutatni.

Részletes tájékoztató Ciprus hivatalos oldalán olvasható.

Spa of the Year – Kelet-Európa: Kalloni Spa at Parklane Resort and Spa, Limassol, Ciprus.

A TOP10 legjobb spa helyről ebben a másik cikkben lehet olvasni, és gyönyörködni.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben