védettségi igazolvány karantén nem mentesít oltás

Csehország teszt és karantén nélkül várja a beoltott magyarokat néhány nap múlva

by Waterfan

A tegnapi törökökkel kötött megállapodás után ma ismét újabb tárgyalásokról kaptunk híreket. Az MTI közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Jakub Kulhánek cseh külügyminiszterrel egyeztetett Magyarország és Csehország közötti szabad utazásról kedden Budapesten.

Bár a részletek még nem láttak napvilágot, annyi bizonyos, hogy mindkét ország egyetért a fő kérdésben. Mindezek nyomán arra számíthatunk, hogy valamikor hétvége környékén be fogják jelenteni, hogy akit beoltottak, pontosabban, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal, az teszt és karantén nélkül, szabadon utazhat Magyarország és Csehország között.

Csehország ezzel a 8. olyan ország, amely kölcsönös megállapodást kötött Magyarországgal arról, hogy elismeri az állampolgárok védettségi igazolványát, korábban Bahrein, Horvátország, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovénia és Törökország is bejelentette a megállapodást.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, ha kifejezetten a gyógyfürdők érdekelnek, akkor a Fürdők, gyógyfürdők csoportot Neked találták ki.
Amennyiben hasznosnak és alaposnak találod az oldal híreit, és módodban áll, köszönöm, ha támogatod, hogy fennmaradjon.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben