Törökország teljes szigorú kijárási tilalom turisták nem vonatkozik korlátozások

Törökország teszt és karantén nélkül várja a beoltottakat – újraindul a közvetlen repülőjárat is

by Kassay Tamás

A külügyminiszter ma reggeli videós bejelentésében arról tájékoztatott, hogy újabb, immáron a 6. bilaterális megállapodást hozták tető alá, ezúttal Törökországgal. Hogy melyik országokba utazhatunk még szabadon? A cikk végén az is kiderül.

Törökország karantén és teszt nélkül várja a beutazó magyar turistákat

A sokakat leginkább érdeklő apró, de lényeges részlet az az, hogy bármelyik típusú oltást elfogadja mindkét ország. Bár a Törökországban rendkívül szigorú kijárási korlátozásokat rendeltek el, ez a turistákra nem vonatkozik:

Keddtől, vagyis a holnapi naptól kezdve Magyarország és Törökország kölcsönösen elismeri az egymás által kiadott védettségi igazolásokat, ami azt jelenti, hogy a beadott oltóanyagtól függetlenül elismerjük az egymás országaiban kiadott oltási-, védettségi igazolásokat. Mindazok, akik beoltásra kerültek, – legyenek magyar, vagy török állampolgárok – holnaptól szabadon utazhatnak a két ország között, vagyis mindenfajta karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak a már beoltott magyar állampolgárok Törökországba, és ugyanígy a már beoltott törökök jöhetnek Magyarországra szintén karantén- és tesztkötelezettség nélkül.

mondta Szijjártó Péter külügyminiszter

Újraindul a Budapest Isztambul közvetlen járat is, katt a részletekért:

Beoltottak védettségi igazolvánnyal karantén és tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak be 8 országba:

  • Bahrein
  • Csehország
  • Észak-Macedónia
  • Horvátország
  • Montenegró
  • Szerbia
  • Szlovénia
  • Törökország

Természetesen minden ország esetében igaz, hogy bármelyik vakcinát elfogadják. Magyarországon belül pedig minden helyet látogathatnak az ezekből az országokból érkező külföldiek, ha fel tudják mutatni az oltási igazolásukat – csakúgy, mint a magyar védettségi igazolvánnyal rendelkező belföldi vendégek.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, ha kifejezetten a gyógyfürdők érdekelnek, akkor a Fürdők, gyógyfürdők csoportot Neked találták ki.
Amennyiben hasznosnak és alaposnak találod az oldal híreit, és módodban áll, köszönöm, ha támogatod, hogy fennmaradjon.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben