Budapest Isztambul repülőjárat Pegasus újraindul repjegy

Újraindul a Budapest Isztambul repülőjárat a Pegasus Airlines színeiben

by Kassay Tamás

A Pegasus Airlines újraindítja a Budapest (BUD) – Isztambul (SAW) járatait. A repülők a Sabiha Gӧkçen repülőteret kötik össze a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel, így az útvonal újra közvetlen összeköttetést biztosít Magyarország és Törökország fővárosai között. A bejelentés egybeesik azzal, hogy 05.11-én keddtől a két ország között szabaddá válik az utazás oltottak számára, amiről szintén beszámolt a Spabook:

A Pegasus Airlines újraindítja Isztambul és Budapest közötti közvetlen repülőjáratait május 14-től

A török fapados légitársaság igen gyorsan reagált a könnyítési feltételekre. Mai bejelentésük alapján a Boeing 737-es és Airbus A320-as flottájának tagjaival fogja üzemeltetni az 1080 kilométeres légi útvonalat, kezdetben heti 2 alkalommal.

„Az üzleti forgalom biztonságos visszaállítása kulcsfontosságú prioritás a repülőterünkön, és rendkívül pozitív, hogy a Pegasus Airlines-t ismét Budapesten üdvözölhetjük. A népszerű isztambuli útvonal újraindítása üzleti és szabadidős lehetőségeket biztosít, valamint a látogatókat szívesen üdvözöljük újra gyönyörű városunkban. Elsődleges célunk az összeköttetések újbóli megnyitása, a kereskedelem és a turizmus fellendítése, miközben ügyfeleinknek több összeköttetést, kényelmet és választási lehetőséget biztosítunk.”

mondta Bogáts Balázs, a Budapest Airport légitársaság-fejlesztési vezetője.

A Pegasus a világ egyik első légitársasága, Törökországban pedig az első, amely próbaüzemben használja az IATA Travel Pass-t, így a vendégek könnyedén utazhatnak nemzetközi szinten.

A Pegasus Airlines megállapodást kötött a IATA Travel Passról a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetséggel. Ez egy olyan mobilalkalmazás, amely lehetővé teszi a vendégek számára, hogy digitálisan tárolják és kezeljék a nemzetközi utazáshoz szükséges egészségügyi tanúsítványaikat, például a COVID-19 vizsgálati eredményeiket.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, ha kifejezetten a gyógyfürdők érdekelnek, akkor a Fürdők, gyógyfürdők csoportot Neked találták ki.
Amennyiben hasznosnak és alaposnak találod az oldal híreit, és módodban áll, köszönöm, ha támogatod, hogy fennmaradjon.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben