Debrecen nyit és újra vár!

by Waterfan
Debrecen újra nyitás Modem

Debrecen szociális és kulturális intézményei, múzeumai, turisztikai egységei, valamint sportlétesítményei kialakították azt az eljárásrendet, amellyel fokozatos és az egészségvédelmi szempontokat maximálisan szem előtt tartó nyitást indítanak el.

A debreceni kulturális intézmények először még csak az alapszolgáltatást biztosítják, amik később bővülni fognak. Például a kulturális rendezvények, gyermek- és múzeumpedagógiai foglalkozások később indulnak be. Minden intézmény esetében – egyedileg meghatározott formában – korlátozzák majd a látogatók, illetve a nézők létszámát, hogy megkönnyítsék a biztonságos távolságtartás betartását.

Jó hír, hogy a Debreceni Bor és Jazz Napok idén megrendezésre kerülnek, a jelenlegi várakozások szerint augusztus 5-8. között.

A magyarországi oltási stratégiának köszönhetően elérkezett az a pillanat, hogy fokozatosan, a megfelelő egészségvédelmi szabályok figyelembe vétele és betartása mellett, de elkezdhetünk visszatérni a megszokott, normális életünkhöz. Óvatosságot kérnék a debreceniektől a nyitással kapcsolatban, hiszen nem győztük le a járványt, nem szűnt meg a koronavírus által okozott veszélyhelyzet, éppen ezért mindenkit megkérek, hogy az egészségbiztonsági előírásokat maximálisan tartsa be. A nyitó intézményeknél kérni fogjuk a védettségi igazolványt, mert a jelenlegi egészségügyi helyzetben ez szolgálja az ott dolgozók és a látogatók biztonságát” – hangsúlyozta Papp László polgármester, és hozzátette: a kulturális intézményeknél fokozatos nyitás lesz, ezeken a helyeken a létszámot is korlátozni fogják.

Debreceni intézmények nyitási menetrendje

 • Május 1-jén megnyílt az Agóra, a Nagyerdei Kultúrpark, a MODEM és a Déri Múzeum
 • Május 3-án nyitott a DEMKI és a Méliusz Juhász Péter Könyvtár
 • Május 10-én a Csokonai Színház első előadása a Hamlet lesz a Nagyerdei Stadionban. Beltéri előadást május közepére terveznek, pünkösd hétvégéjétől találkozhatnak a debreceniek köztéri kulturális akciókkal, mini előadásokkal, koncertekkel
 • Május 11-én adja első, élő koncertjét a Kodály Filharmonikusok Debrecen a Kölcsey Központban
 • Május 13-án nyit az Apolló Mozi és a Kölcsey Központ Bényi-terme
 • Május 30-án gyereknapon nyit a Vojtina Bábszínház
 • Június 5-én koncerttel nyit a Nagyerdei Szabadtéri Színpad
 • Június 8-án kezdetét veszi a Nyári Színházi Esték programsorozat

Megnyitottak Debrecen fürdői

„Az Aquaticum minden részében és a Lycium Hotelben a szolgáltatásokat igénybe vevők – beleértve a gyógyászati célból érkező vendégeket – csak védettségi igazolvánnyal vehetik igénybe a vizes szolgáltatásokat. A 18. életévét be nem töltött, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező vendégek csak akkor látogathatják az intézményeket, ha védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt személy felügyelete alatt érkeznek”

– nyilatkozta Kocsik-Marossy Virág, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.
 • A termálfürdő és a mediterrán élményfürdő megnyitott
 • Az Aquaticum Hotel az üzleti és oktatási céllal érkezők mellett május elsejétől szabadidős célú vendégek számára is nyitva
 • A Hotel Lycium május 3-án nyitott
 • Az Aquaticum strand az időjárás függvényében május 15-én nyílik

A Sportuszoda május 1-jétől idősávos formában megnyílt a lakosság számára is, a Jégcsarnok viszont egyetlen napra nyitott csak meg, méghozzá május 1-én egy délutáni közönségkorcsolyázással búcsúztatta a jeges szezont.

A Sport Hotel az üzleti célú vendégek mellett már a szabadidős célból utazó turistákat is fogadja, természetesen a védettségi igazolvány felmutatása mellett.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, ha kifejezetten a gyógyfürdők érdekelnek, akkor a Fürdők, gyógyfürdők csoportot Neked találták ki.
Amennyiben hasznosnak és alaposnak találod az oldal híreit, és módodban áll, köszönöm, ha támogatod, hogy fennmaradjon.

forrás: Turizmus.com