Látványos videó Dubaji Világkiállításról a Magyar Pavilonról

by Kassay Tamás

Új videó érkezett a Dubai Expo-n szereplő Magyar Pavilonról. Ezúttal nem csak az épületet és annak látványos belsejét, hanem az ott dolgozó magyarokat is megismerhetjük, ugyanis az ő 70 fős különítményük mutatja be a látványosságot.

Dubaji Világkiállítás: videón a Magyar Pavilon

A pavilonban nap mint nap azon dolgoznak, hogy a Dubaji Világkiállításon Magyarországnak méltó módon jelenjen meg és mutassa be hazánk gyökereit, jelenét és jövőjét. A kinti csapat minden tagja szerepel a videóban, amely végigvezeti a nézőt a pavilon különböző részein.

Az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület olyan fontos elemei láthatók, mint a Magyarország páratlan vízkincseit bemutató tudás- és élményalapú interaktív kiállítás, valamint a tradicionális, újragondolt magyar fogásokat kínáló étterem. Megjelenik továbbá az AquaBar, ahol különleges magyar ásványvizeket kóstolhatók, illetve a shop, amelyben magyar kézműves termékeket vásárolhatnak a látogatók.

dubaji világkiállítás magyar pavilon videó aqua roots of hungary

A Magyar Pavilon látogatóinak száma a napokban meghaladta a 400.000 főt. A kerek számot ezúttal egy Abu Dhabiból érkező család tagjai érték el, akiket emléklappal és magyar kézműves termékeket tartalmazó ajándékcsomaggal ajándékoztak meg a pavilon vezetői.

Az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület adatai dióhéjban

Az épületet Makovecz Imre egykori tanítványa, az Ybl Miklós-díjas Csernyus Lőrinc tervezte, a vázon 17 magyar ács dolgozott. A magyar pavilon hasznos alapterülete 1927 négyzetméter, amelynek felépítéséhez 560 tonna fát használtak fel, a leghosszabb szerkezeti elem 18,47 méter, a legnehezebb pedig több mint 2,7 tonna, bekerülési költsége több, mint 11 milliárd forint volt.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben