A Fülöp-szigetek készül: forró üstfürdő, bambuszkerékpár és sok új élmény a repertoárban

by Kassay Tamás

A Fülöp-szigetek Turisztikai Minisztériuma (DOT) felkészül a látogatók újbóli fogadására, és folyamatosan új attrakciókat, élményeket fejleszt az utazók számára, a nemzetközi biztonsági előírások betartása mellett. A turisztikai célú beutazás egyelőre továbbra sem engedélyezett, de a közlemény alapján feltételezhető, hogy belátható időn belül megtörténik az újranyitás.

A Fülöp-szigeteken a korábbiakhoz képest több kikapcsolódási lehetőséggel kívánják vonzóvá tenni a paradicsomi országot a turisták számára. A DOT olyan kikapcsolódási lehetőségeket készít elő, amelyek új élményt nyújtanak a turistáknak. A Fülöp-szigeteki kormány az infrastruktúra fejlesztésével, többek között a belföldi és nemzetközi repülőterek fejlesztésével, valamint a regionális úti célok gyorsabb elérését biztosító új utakkal készül az utazók fogadására – mondta Bernadette Romulo-Puyat turisztikai miniszter.

A több mint 7000 sziget egyedülálló élményt nyújt a látogatóknak, így a Fülöp-szigetek olyan úti cél, amely semmi máshoz nem hasonlítható. Legyen szó a tengerpartok felfedezéséről, vagy a hegyekben pihenésről, netán a vibráló városi forgatag élvezetéről, vagy az őshonos kultúrában való elmerülésről, minden típusú utazó megtalálja a számára vonzó és emlékezetes élményeket.

8 egyedülálló program a Fülöp-szigeteken

 1. Kerékpározás Intramuros körül bambuszkerékpáron
  Jó móka lehet a bambuszkerékpár, én még sosem próbáltam, de szívesen felpattannék rá. A Bambike Ecotours lehetőséget kínál arra, hogy Intramuros történelmi, városfallal körülvett városát bambuszból készült kerékpáron tekerve fedezzük fel. Ezek a bambuszbiciklik mellett az úgynevezett Bambassadorok is rendelkezésre állnak, hogy kalauzként vezessenek az Old Manila egyedülálló varázslataihoz.
Fülöp-szigetek nyitás bambuszkerékpár élmények
Fotó: Bambike
 1. Száguldozás farobogón Banaue kanyargós útjain
  A rizsteraszok festői látványát Banaue-ban akár bringáról is élvezhetjük, de nem is akárhogyan, hanem az őslakos csoport által kézzel faragott fa robogókkal! A fadarabokból és régi gumiabroncsok darabjaiból készült kétkerekűek akár 50 km/órás sebességgel is képesek haladni, és valóban az Ifugao nép művészetének és leleményességének bizonyítékai.
 2. Teszteld az egyensúlyodat bambusz gólyalábakon Cebuban
  A Kadang-Kadang vagy bambuszgólyalábak segítségével a látogatók egy kicsit magasabb nézőpontból láthatják a Fülöp-szigeteket. Ha Cebura látogatsz, próbára teheted egyensúlyérzéked és gyorsaságod egy pár gólyalábon.
 3. Terepjáró kaland Pampangában
  A Pinatubo kitörése Közép-Luzon nagy részén pusztítást okozott, de a helyiek megtalálták a módját, hogy a vulkánból származó Lahar-áramlást kihasználják, és az extrém sportok szerelmeseinek célpontjává tették. A sebességre vágyó utazók 4×4-es vagy terepmotoros terepjáró túrát foglalhatnak, amely a patakokon és a homokos terepen keresztül vezet a Fülöp-szigetek egyik legkülönlegesebb táján.
 4. Pihenj egy forró Kawa-fürdőben Antique-ban
  A Kawa-t vagy óriási üstöt a Fülöp-szigeteken általában főzésére használják, de Antique tartományban rusztikus és pihentető élményt nyújtanak és nem, nem főznek meg benne ebédre. A hegyvidéki üdülőhelyek a Tibiao erdeiben tett túra után egy frissítő forró fürdővel fogadják a látogatókat egy úgynevezett kawában, amelynek vizét fatűzön melegítik fel, és aromás gyógynövényekkel és virágokkal illatosítják. Aki másfajta terápiára vágyik, az ellátogathat a Tibiao Fish Spa-ba, ahol a tóba belógatott lábairól halak rágcsálják le az elhalt hámréteget.
Fülöp-szigetek nyitás bambuszkerékpár élmények Kawa fürdő
Fotó: Windowseat.ph
 1. Nézd meg a Fülöp-szigeteki sast Davaóban
  Látogass el a fenséges Fülöp-szigeteki sashoz, a világ legnagyobb fennmaradt sasához. Ez a kritikusan veszélyeztetett faj védett, kiválasztott természetvédelmi területeken, például a davaói Mount Hamiguitan Range Wildlife Sanctuaryban látható. A meglehetősen nagy kihívást jelentő túra rengeteg csodálatos élményt kínál a Fülöp-szigeteki sasok látványa mellett.
 2. Ismerd meg az őslakosok szövőművészetét
  A Cordillera régió hegyvidéki törzseinek gazdag kultúrája szövődik a szövetekhez. A túra megállóhelyei között szövőfalvak és múzeumok is szerepelnek, ahol lehetőség nyílik szuvenírvásárlásra, kézzel készített műalkotások beszerzésére is.
 3. Organikus zöld túra (OGT) körút
  Ez a körút a Fülöp-szigeteki élelmiszeripar gyökereit követi nyomon a biofarm-túrák és a frissen szedett termékekből készült hagyományos ételek kombinációján keresztül. A körút a Baguio-La Trinidad-Itogon-Sablan-Tuba-Tublay (BLISTT) területen halad keresztül, a tanyasi turizmus célpontjai a Benguet Agro-Eco Farm Sablanban és az UM-A Farm Tubában. A vendégek a magyarországi “szedd magad” mozgalomhoz hasonlóan, saját maguk szedhetik le a terményeket, és a nap végén részt vehetnek egy hagyományos közösségi ünnepségen a tábortűz körül.

Szabványosított biztonsági intézkedések a Fülöp-szigeteken

Miközben a világ az újranyitásra vár, a Fülöp-szigeteki turisztikai dolgozók folyamatos képzésben részesülnek. A létesítmények a vendégek és az alkalmazottak védelme érdekében szabványosított folyamatokat vezettek be és csak az akkreditáltak nyithatnak ki és fogadhatnak majd vendégeket.

A DOT megkapta a SafeTravels bélyeget az Utazási és Turisztikai Világtanácstól az “egészségügyi és higiéniai globális szabványosított protokollok” elfogadásáért, amelyek biztosítják a biztonságos utazást a világjárvány idején. A Fülöp-szigetekkel kapcsolatos legfrissebb információk és utazási tanácsok megtalálhatók a hivatalos oldalukon.

Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben