Görögország beutazási korlátozás Svájc május 2

Két európai ország eltöröl minden beutazási korlátozást

by Kassay Tamás

Két ország hatóságai bejelentették, hogy május 2-án minden beutazási korlátozást feloldanak – értesült a SchengenVisaInfo.

Görögország és Svájc május 2-én feloldja a beutazási korlátozásokat.

A görög egészségügyi miniszter, Thanos Plevris azt mondta, hogy Görögország a továbbiakban nem alkalmazza a beutazási szabályokat az érkező utazókra.

A miniszter szerint minden utazónak, függetlenül attól, hogy uniós vagy harmadik országból érkezik Görögországba, a továbbiakban nem kell majd érvényes oltási, gyógyulási vagy vizsgálati igazolást bemutatnia érkezéskor.

Ez azt jelenti, hogy hamarosan minden utazó, még azok is, akik nem kaptak védőoltást vagy nem gyógyultak meg a vírusból, valamint azok is, akik nem rendelkeznek COVID-19 teszttel, korlátozás nélkül léphetnek be Görögországba mindenféle célból.

Hasonlóképpen a svájci hatóságok is bejelentették, hogy a világ minden tájáról érkező utazók hamarosan mindenféle beutazási szabály betartása nélkül léphetnek be Svájcba.

Görögország és Svájc május 2-án tehát minden korlátozást felold minden utazó számára, oltottságtól függetlenül

Olaszország trükkös bejelentést tett, ott ugyanis május 1-től a helyi egészségügyi korlátozásokat oldják fel és ekkortól nem kérik sem az oltási sem a védettségi igazolások bemutatását, ugyanakkor ez az enyhítés még nem vonatkozik az országba történő belépésre. Beutazáshoz továbbra is szükség van az EU Green Pass bemutatására.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben