Hollandia teszt és karantén nélkül vár, szabad a beutazás

by admin

Június 4-től Hollandia átsorolta Magyarországot a sárga kategóriába, ezzel megszűnt a Hollandiába utazók magyarok tesztkötelezettsége.

Az átsorolás nyomán Magyarországról Hollandiába beutazás esetén már nem kell felmutatni a negatív koronavírustesztet, sem pedig karanténba menni, vagy regisztrálni. A részletek szokás szerint a Konzuli Szolgálat oldalán olvashatók. Más, ami nagyon fontos, mert Hollandia átszálló csomópont magam is repültem már onnan tovább, és a helyzet az, hogy most nem egyedi eset, amikor utasoktól megtagadják a felszállást a repülőgépre. Érdemes tehát észben tartani az alábbiakat:

Hollandia beutazás teszt karantén nélkül szabadon
Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.

A június 1-jétől érvényes szabályok szerint a Schiphol repülőtéren átszálló utasoknak már nem kell negatív PCR-tesztet bemutatniuk a fedélzetre lépés előtt. A KLM a Turizmus.com megkeresésére ugyanakkor jelezte, hogy az Amszterdamban átszálló utazók fontos, hogy tájékozódjanak a végső úti céljuk beutazási szabályairól és szükség esetén gondoskodjanak a megfelelő tesztről, amennyiben a desztináció azt előírja. Amennyiben az utas nem rendelkezik a célország beutazási korlátozásai által előírt szükséges dokumentum(okk)al, akkor megtagadják a felszállást a repülőjáratra. Ez nem újkori szokás, például a vízumköteles országokba induló járatoknál is már a felszálláskor ellenőrzik a vízum meglétét, és csak azt engedik felszállni, aki leszállás után be is tud lépni a célországba.

Korlátozások nélkül utazhatunk ezekbe az országokba is, összegyűjtöttem egy frissített listába:

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.