Hollandia beutazás teszt karantén nélkül szabadon

Újabb EU-s ország szigorít, oltatlanok számára kötelező lesz a tesztelés

by admin

A járványügyi szempontból magas kockázati besorolású európai országokból történő beutazásra vonatkozóan, augusztus 8-tól csak a teljes oltottságot igazoló tanúsítvánnyal, vagy negatív koronavírus-teszttel lehet belépni Hollandia területére – közölte Mark Rutte holland miniszterelnök az MTI jelentése szerint.

Eddig teszt és karantén nélkül utazhattunk be Hollandiába (június 6-án írtam róla), viszont az új szabályok szerint, aki szeretne a tulipánmezők országába utazni, augusztus 8-tól kezdődően vagy teljes oltottsággal kell, hogy rendelkezzen, vagy 48 óránál nem régebbi PCR, vagy antigéntesztet kell felmutatniuk, amit legfeljebb 24 órával a hollandiai indulásuk előtt készíttettek. A beutazásra vonatkozó szabályok a hazatérő holland állampolgárokra is vonatkozik, nem csak a külföldiekre. Elindulás előtt érdemes majd újra elolvasni a Konzuli Szolgálat oldalát, akár 1-2 napon belül is lehetnek váratlan változások!

A holland sajtó tájékoztatása szerint a szabály mostanáig az Andorrából, Ciprusról, Portugáliából és a Spanyolországból beutazók esetében volt érvényes, augusztus 8-tól azonban az összes unión belül utazóra vonatkozni fog. Azokra, akik nem rendelkeznek a szükséges dokumentumokkal, 95 eurós pénzbírságot szabnak ki.

Hugo de Jonge holland egészségügyi miniszter azt mondta, hogy az új szabály hozzájárulhat a koronavírus újabb hullámának megakadályozásához. Azt javasolta, hogy mindenki, aki külföldi utazásról tér vissza Hollandiába, csináltasson koronavírus-tesztet függetlenül attól, hogy beoltották-e vagy sem, ugyanis – idézem – „az utazók a bőröndjükben is hazahozhatják a vírust„.

Hollandia egyébként viszonylag sok fertőzöttet regisztrál az utóbbi hetekben. Az átlagos, naponta tízezret is meghaladó fertőzésszám a múlt hét végén 9000, majd hétfőn 60000 alá csökkent. Az elmúlt 24 órában pedig 3914 embernek volt pozitív a koronavírus-teszt eredménye Hollandiában. Örvendetes a fertőzésszám csökkenése, ugyanakkor a javuló tendencia ellenére a koronavírus-helyzet továbbra is aggasztó Hollandiában, mert a kórházban kezelt betegek száma az utóbbi héten 60 százalékkal növekedett. Jelentések szerint a holland kórházakban most 577 beteget ápolnak koronavírussal, közülük 140 fertőzött kap intenzív ellátást.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport és Hírlevelünk.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben